02-05-2011

Fier op Uletta Dwerse Hagen; 6e in Belgisch Kampioenschap 7-jarige paarden.

Toegegeven, het kan altijd beter. Een 6e plaats in het Belgisch Kampioenschap van het Belgisch Kampioenschap, voor onze Uletta, dochter van Cento Lano x Thunder.
Ze sprong elke manche super, kreeg 1 pechfout in de 2e kwalificatie, en mocht zo naar de finale.
In die finale bleef ze weer 2x foutloos, en liet ze haar klasse en vermogen zien. Uiteindelijk mocht ze door naar de barrage voor het brons. Misschien had Patrik nog meer risico's mogen nemen om de tijd te verbeteren, hij bleef foutloos, maar wel trager en eindigde zo op een 6e plaats.
Op voorhand wil je er voor tekenen. Winst ging naar Nick Vrins met een nakomeling van Diamant de Semilly.
Alle resultaten zijn te vinden via de link.

Onze hengst Va-Vite liep het hele weekend uitstekend. Ook in de kleine GP, die zeer selectief was, behaalde hij de barrage. Met Va-Vite werden er wel risico's genomen, en met één fout op de laatste hindernis in de barrage, werden ze verdienstelijk 10e.
Op die manier was de kwalificatie voor de GP binnen voor Patrik. Omdat Va-Vite de laatste 2 weken zo veel had gegeven van zichzelf, wou Patrik hem voor deze wedstrijd sparen, en verkoos hij om Cadjanine te starten.
In de Grote Prijs viel er één fout in de driesprong voor Patrik en Cadjanine, en een 2e fout op de laatste hindernis. Het is duidelijk dat Cadjanine nog meer ervaring moet opdoen op dit niveau. Het zit er in, en als we geduld hebben, zal het er ook wel eens uitkomen..

Geduld, dat heeft Dirk Demeersman ook moeten opbrengen, en hij is er gisteren voor beloond!
We kunnen alleen maar heel tevreden zijn voor Dirk en Bufero die de GP wisten te winnen. Klasse!
http://results.scgvisual.com/2011/lummen3/results/results.htm

Bron foto: www.studforlife.com