23-05-2011

Jeroen De Winter 2e in GP Pony's CSI Bonheiden met Flor.

CSI Bonheiden zit er op, en het mag een succes genoemd worden. Bij de Children won het Belgisch team de landencompetitie, na een barrage met Italië voor die 1e plaats.
Bij de Youngriders was de concurrentie van Groot-Brittanië, de Verenigde staten en Nederland te sterk, en mochten ze toch tevreden zijn met de 4e plaats in de landencompetitie.
Opmerkelijk was het optreden in de Grote Prijs youngriders van Leen Braeckmans met Zarzuela Leuze DH. Deze merrie werd door Leen aangekocht bij ons op de feestveiling 2010. Ze heeft ze zelf verder opgeleid, en met slechts 2 fouten in deze moeilijke 1.40m GP, mocht ze tevreden de piste verlaten. Spijtig genoeg wist geen enkele Belgische kandidaat de barrage van deze GP te behalen.

Dat was anders in de GP Juniors. Daar ging de winst overtuigend naar Beau Vandousselaere, voor België.
In de GP Children was het nét geen barrageplaats voor onze neef Jeroen De Winter. Met Mozart kreeg hij 1 misverstand, vlak voor de driesprong. Als ze terug aanreden, deed Mozart het wel prima. Geen misverstanden tussen Jeroen en Cento Lano, maar 1 foutje, en zo geen barrage voor Jeroen.
Eerder op de dag was Jeroen wél in de barrage, namelijk met Flor in de Grote Prijs van de pony's.
Daar moest hij wel de duimen leggen voor de Nederlandse amazone Lisa Nooren, maar we zijn bijzonder tevreden met deze 2e plaats.

Vol goede moed kan Jeroen zo verder gaan. Lang moet hij niet aan de kant blijven. Hij mag zich al terug gaan voorbereiden voor een volgende wedstrijd. Dan lijkt het pas echt "internationaal". Voor 't eerst trekt Jeroen de landsgrenzen over met zijn paarden. In Reims komt de jeugd aan de start. Jeroen zal kiezen voor Mozart en Uletta Dwerse Hagen, bij de proeven van de Children.

Patrik mag dan dichtbij huis blijven, voor de CSI** in Bonheiden. Dat doet hij met 2 Heartbreaker-zonen; Va-Vite en Don G.
http://www.jump-results.com/OPEN/reims11.htm