30-05-2011

Patrik en Va-Vite winnen Grote Prijs CSI** Bonheiden !

Het is Patrik dan ook gelukt op internationaal niveau, een Grote Prijs winnen met Va-Vite! Na de prestatie op onze eigen Groentenjumping, met winst in de nationale Grote Prijs, stond Va-Vite gisteren in Bonheiden opnieuw helemaal vooraan! En deze keer met Brabançonne, toch wel een fijn gevoel.
Slechts 6 combinaties plaatsten zich voor de barrage. Va-Vite moest als 2e aantreden in de barrage, verbeterde meteen de tijd van Ivan Dalton, en zou deze koppositie niet meer afgeven. De Ierse ruiter Ivan Dalton zou 2e blijven, Christophe Vanderhasselt werd 3e en Thomas Leemans werd als traagste foutloze in de barrage knap 4e.

We zijn bijzonder tevreden met de inzet die Va-Vite toont, en we hopen dat hij deze vorm nog een tijdje kan aanhouden.
Volgende week staat er een internationale 4-sterrenconcours op de programma, de CSI**** Bourg-en-Bresse.
Va-Vite heeft in volle dekseizoen nog andere taken te vervullen, en mogelijk zullen we hem thuis zijn ding laten doen..
Gaan zeker mee naar het Franse Bourg-en-Bresse: Euphony Cadjanine Z en Wrangler.

In Frankrijk voelen onze paarden zich best OK. Dat was het voorbije weekend toch ook het geval voor Uletta Dwerse Hagen en Mozart in Reims. Op zondag wisten Jeroen en Mozart nog beslag te leggen op de 2e plaats. In de GP Children liep het in de eerste omloop prima voor Jeroen en Uletta, met een nulrondje. In de 2e ronde tegen de tijd, probeerde Jeroen toch een snelle ronde te rijden, maar hierbij vielen 2 fouten. Toch een heel mooie 7e plaats voor Uletta. Jul Wellens werd in deze GP beste Belg op de 5e plaats. De jeugd komt volgende week terug aan de beurt, tijdens de Gouden Laars wedstrijd in Herselt op donderdag 2 juni. Van vrijdag tot zondag is er een Gold League wedstrijd op de terreinen van Frans Celen, in Herselt.

Veel tijd om blijven stil te staan, hebben we voorlopig dus niet. Toch zullen we deze overwinning van Va-Vite zeker koesteren. Voor Ivan Dalton, die 2e werd, en de eigenaar van de paarden Werner Smeyers, zal het ook een week geweest zijn om nooit te vergeten.
De heidebrand op de Kalmthoutse heide, waar zo maar liefst 650 ha heide vernield werd, was de hele week heet nieuws, en hield iedereen in de ban. Voor Ivan Dalton en Werner Smeyers werd het letterlijk heel erg warm, want de brand is tot op 100 meter van hun stallen geweest. Toen draaide de wind en werden de stallen zo gevrijwaard. Werner vertelde ons nog hoe alle boeren en loonwerkers uit de buurt van Kalmthout ook met man en macht hebben geholpen om door greppels te graven en met water te vullen het vuur ook zo mee op afstand hebben kunnen houden.
Eind goed al goed, en zo kunnen wij ook echt tevreden zijn met onze overwinning. We zijn wel blij dat we Ivan op een afstandje hebben kunnen houden, ook dat was warm!
http://www.csi-bourg.com/