05-06-2011

Super Va-Vite in Bourg-en-Bresse, 8e op zaterdag, 2e op zondag!!

Het weekend in Bourg-en-Bresse is absoluut één om tevreden over te zijn. We spreken nu even voor aanvang van de Grote Prijs, het kan straks terug even de ontnuchtering zijn, of wie weet; de kers op de taart.

In ieder geval heeft Va-Vite zich dit weekend weeral super competitief getoond. Op vrijdag was er net die ene fout op de laatste hindernis van de barrage, maar daarmee wist hij wel voor Patrik de kwalificatie van de Grote Prijs veilig te stellen. Een Grote Prijs met een prijzenpot van 70.000 euro.. Daar bleef het niet bij. Dankzij Va-Vite mocht Patrik heel wat extra euro's mee huiswaarts nemen op deze 4-sterrenconcours. Op zaterdag deed hij het prima foutloos, in een vlotte ronde. In Frankrijk is snel nog niet snel genoeg, dus die tijd werd door enkele ruiters verbeterd. Toch nog goed voor de 8e plaats op zaterdag.
Op zondag besloot Patrik nog een tandje bij te steken, en dat loonde! Va-Vite deed zijn naam alle eer aan, en klokte de 2e beste tijd! Enkel Olivier Robert deed het beter.

En onze andere paarden in Bourg-en-Bresse? Wrangler blesseerde zich op zaterdag, en uit voorzorg is hij niet meer in actie gekomen. Hij was vrijdag nochtans goed uit de startblokken gekomen, met zijn 7e plaats. Heel ernstig is het niet, dus waarschijnlijk kan hij binnen 2 weken terug mee naar CSI*** Aalst.
Tussen deze 2 mannen, hebben we ook een vrouw die best haar mannetje kan staan, Euphony Cadjanine Z.
Op vrijdag deed ze het foutloos, en was het plan haar verder voor te bereiden op de Grote Prijs. Daarvoor mocht ze zaterdag de 6-barenproef lopen, ook gedoteerd met 23.000 euro. De eerste ronde (tot 1.75m) en tweede ronde (tot 1.85m) waren geen probleem voor haar. Met 8 ruiters stootten ze door naar de 3e omloop, waar de laatste hindernis werd opgetrokken tot 1.95m. Daar hield het verhaal voor heel wat ruiters op, ook Cadjanine kreeg dan haar fout. Ze werd er toch maar mooi ex aequo derde mee, niet slecht. Waar we heel tevreden mee zijn, dat was met de hengst Catalano, sinds 1.5 jaar onder het zadel van de Italiaanse ruiter Natale Chiaudani, voorheen bij ons op stal. Catalano sprong met Natale wél over de rechte van 1.95m, iets wat Laura Renwick ook deed. Zo deelden Laura Renwick en Natale Chiaudani de eerste plaats. Onze Catalano op nummer 1, mooi zo!!

De Grote Prijs Bourg-en-Bresse, het zou een hele opdracht zijn. Benieuwd hoe onze Belgen het er ginds van af brengen..

Ook al is jumping voor ons best belangrijk, we weten dat er nog véél belangrijkere dingen zijn. We zijn al heel erg blij met de geboorte van Liam Clee, zoontje van Joe en Julie, broertje voor Katie!
http://www.jump-results.com/OPEN/bourg11.htm