18-06-2011

De Georgette van Lady Mc Beth ..

Door blessureleed van Withney en de verkoop van Cyber moeten we hier en daar al wat puzzelen welke paarden we in welke proef kunnen laten lopen.
Bij onze 7-jarigen wordt er veel verwacht van zowel Uletta DH (v. Cento Lano), als van Lady Mc Beth DH (Limbus x Carthago). Dit weekend mocht Lady Mc Beth al wat proeven van een mooie internationale concours in Aalst. Een héél grote pluim voor de organisatie, het is echt de moeite waard. Eén van de hoogtepunten in Aalst, is sowieso de Kleine Grote Prijs 1.45m op zaterdagnamiddag.
Met Va-Vite wist Patrik zich te kwalificeren voor de Grote Prijs, na foutloze ritten in de basisomlopen op donderdag en vrijdag. Va-Vite kreeg dus rust op zaterdag. Patrik wou de kans dan geven aan Lady Mc Beth om extra ervaring op te doen. Vermogen heeft de 7-jarige Limbus-dochter zeker, maar door haar jonge leeftijd mist ze zeker nog de nodige ervaring. Ze was nochtans super aardig onderweg om een nulronde te realiseren, toen het fout liep op de voorlaatste hindernis.. Een georgette, zoals de ruiters zelf zoiets noemen.. Je kan het best niet veel voorhebben, maar dat gebeurt als de afstand tot de hindernis iets te groot is, en het paard besluit om nog een klein pasje bij te nemen. Ze was opnieuw bij de les naar de laatste hindernis toe, en besloot deze moeilijke omloop met 4 punten op de 26e plaats. We waren bijzonder tevreden met deze omloop. Met de nodige tijd, zal ze er zeker komen.
In Drammen sprong er vandaag nog een Limbus-dochter die van onze stal komt in de landenprijs. De japanse ruiter Itakura Yuko, reed er Libelle DH (Limbus x Corrado I). Libelle DH is geboren in 2002, en werd als 5-jarige verkocht op de veiling van Jumping Mechelen. Met slechts 4 punten in de landenprijs van Drammen, deed deze Libelle DH het zeker goed. De equipe van Japan haalde de 2e ronde niet, maar dat kunnen de beste ook al een keer voorhebben..

Morgen om 14u de Grote Prijs van Aalst. Zeker de moeite waard om live te volgen, ofwel via TV op Exqui.
http://www.hpnett.no/index.php?Site=ShowCompetitionList&eventId=5534