08-07-2011

Het geluk van de winnaar.....

Lieve mensen, aan de vele berichten vandaag was het duidelijk...
Sport wordt beleefd. In zijn positieve momenten, zoals de gouden medaille van de Young Riders in Comporta, maar ook in mindere momenten.

We moeten het toegeven, de missie in Falsterbo is niet geslaagd. De resultaten liegen er niet om, en resultaten, dat is tenslotte al wat telt...
Maar, soms is het toch verder kijken dan onze neus lang is. Alleen maar om moed te houden. Toegegeven, je ziet eem Rölf Görang Bentsson met Ninja La Silla een simpele dubbel nul tevoorschijn toveren. Een ritje uit het boekje, alsof er niets te springen staat, vol zelfvertrouwen, een eigen publiek gunnen, waar het massaal voor gekomen is. Zweden wordt op deze manier ex aequo 2e, en laat zien dat ze met hun beste team best bekwaam zijn om met de top van de wereld mee te springen.
Wie wint de Nations Cup in Falsterbö?
Niemand minder dan Duitsland. Ze moesten zelf in de 2e omloop niet eens meer beroep doen op Ludger Beerbaum. Ook hij liet in de eerste omloop zien met een demonstratieronde hoe de lijnen moesten gereden worden. Met 8 punten in totaal over de 2 omlopen, worden ze verdiend winnaar van de Nations Cup.

En waar komen de Belgen in het verhaal voor?
Ervaring op dit niveau is 1 zaak, we kwamen inderdaad aan de start met een vrij onervaren ploeg op 5-sterrenniveau.

We gaan naar niemand met een vinger wijzen. Je bent een team, en het teamresultaat telt. Dat was vandaag niet goed, en we konden enkel Denemarken achter ons laten.
Persoonlijk hebben we voor onszelf wel veel heel goede dingen gezien in beide rondes van Patrik met Euphony Cadjanine Z. Op de driesprong moeten we blijven oefenen. In de eerste ronde kwam er slechts 1 fout in de omloop op de insprong van de driesprong. In de 2e omloop tikte Cadjanine nogal zwaar de middelste van de driesprong, en slechts heel lichtjes de laatste van de driesprong. Het geluk van de winnaar was al opgebruikt op de middelste, en de laatste viel zonder pardon op de grond... De rechte na het water was een volgende moeilijkheid, ook daar ging Patrik in de fout. Je kan hameren op wet er fout ging, en het is ook zo, het moet ook nul, maar deze keer wil ik graag hameren op wat er wel heel goed ging. Ik ben heel fier op de manier waarop Cadjanine deze proef afwerkte. Heel haar verhaal kennende, en wetende dat er nog progressie in kan zitten, kijken we uit naar de eerste nulrit. Ooit moet dat geluk ook eens aan onze kant zijn, zolang we er maar voor blijven werken. Van zichzelf komt er niets. Morgen een nieuwe dag, nieuwe kansen. Aan de inzet heeft het vandaag zeker niet gelegen....
Het geluk van een winnaar is veel meer dan louter geluk, het is kunde, ervaring, klasse en dan nog een beetje geluk..
http://www.longinestiming.com/sports/equestrian/racearchives/falsterbo2011/index.htm