11-07-2011

Jeroen trekt naar Brugge, voor beker van België scholieren en pony's;

Gisteren hadden we ponytornooi in Mersplas, een echte familie-uitstap wordt het zo.
Jorgen en Nathalie De Winter, Julie en Mieke Ceuterick, en onze zonen Marnick en Thibeau Spits zijn de 6 kleinkindjes Ceulemans op zo'n LRV wedstrijd.

Ons neefje Jorich Spits van de organiserende rijvereniging was enorm gemotiveerd voor eigen publiek. Hij had ook succes, want hij won zomaar even de klasse B licht en C midden. De reeks D licht, daar won onze Jorgen met Orchid's Bolero. Hij bleef onze Marnick voor, met Sunny. Al 3x tweede op evenveel deelnames op de LRV tornooien.
In de hoogste reeks, D midden, was de winnaar Laurens Matthyssen. Hij won de proef met Wallstreet, en werd ook nog eens 2e met Winnetou de Semilly.
Jorgen maakte ook zijn debuut in de hoogste ponyreeks met Mikado. Stress had Jorgen niet. Toen de reeks bezig was, was hij meer bezig met een herder en zijn kudde schapen, dan wel met de wedstrijd. Hij wist al te vertellen dat zo'n schaap 125 euro kost. Jorgen kijkt verder dan zijn neus lang is, maar hij werd dan toch richting de wedstrijdring gestuurd om zich te concentreren. Hij reed een super rit met Mikado. Even een hapering om de 3e hindernis, maar zich perfect herpakt.
Ook Jorich Spits maakte zijn debuut in de hoogste reeks, niet slecht met 1 balk voor Galinka.

Op elke wedstrijd moet je verder kijken dan louter de jumping. In Falsterbö was er wel iets heel bijzonder. Jumping met konijnen. Die getrainde konijnen konden tot 60cm hoog springen! Over spectakel gesproken. Onze mannen zijn in Falsterbo ook achter zo'n konijn gaan vragen, maar die waren niet te koop. Aan onze jeugd om zelf zo'n konijnen op te leren. Als het lukt, maken we op de Groentenjumping wel tijd voor die show...

Nu verder terug onze aandacht bij de wedstrijden, iets waar ze toch ook goed in zijn.
Onze best presterende pony-ruiter Jeroen De Winter maakte in de LRV de overstap naar de paarden, en was er gisteren bij om zijn broer, zus, neven en nichtjes bij te staan.
Deze week staat er terug een toffe wedstrijd voor Jeroen op de agenda. De beker van België voor pony's en scholieren, in Brugge.
Op donderdag starten in de reeks voor de scholieren: Cento Lano, Uletta en Mozart. Bij de pony's gaat Jeroen zijn kans wagen met Flor.

Dit artikel hebben we gewijd aan onze jeugd, ze zijn onze toekomst.
Ook op het allerhoogste niveau zit het in België goed met onze jeugd.
Dat hebben ze dit weekend laten zien in Comporta.

Onze welgemeende felicitaties aan de familie Philippaerts, met de overwinning van de Europese titel van Nicola.
Ook een fantastische prestatie van Maxine De Pelsmaecker. Vader Ben De Pelsmaecker is met zijn firma Ben Fresh een goede klant bij ons, voor wat betreft de groenten.
Ze zijn bijzonder goed bezig in de paardensport, knap gedaan, die bronzen medaille bij de scholieren!
Bij de youngriders zijn er 4 Belgische ruiters in de top 21, dat is klasse. Proficiat aan de hele Belgische delegatie, en de begeleiders.
http://www.staltillegem.be/2009/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=87