16-07-2011

Echt pech voor Cento Lano en Jeroen..

Onze neef Jeroen De Winter was al een tijd in goede doen met onze schimmelhengst Cento Lano.
Hij keek er dus ook naar uit om met hem dit weekend mee te doen aan de beker van België voor de scholieren.
Na overwinningen in Sint-Niklaas en Bonheiden, was dit duo er zeker klaar voor.
Maar het ging anders zoals we gehoopt hadden. In de eerste omloop, tussen hindernis 2 en 3, voelde Jeroen dat Cento Lano precies strompelde. Hij reed de proef verder, maar voelde niet de echte kracht van Cento Lano. Als hij buiten kwam, was het daarna duidelijk. Cento Lano heeft een peesblessure opgelopen. Hoe erg het zal zijn, daar zal een scan meer duidelijkheid over geven.
Ondertussen staat Cento Lano terug thuis in stal. Er wordt toch al gevreesd dat dit wel eens voor 3 maanden zou kunnen zijn. Het is de sterkte van Cento Lano. Zijn karakter en vechtlust hebben al enkele "comebacks" mogelijk gemaakt.
We kunnen en willen niet geloven, dat dit de laatste comeback van Cento Lano geweest is. Er staan nog enkele kandidaten onder onze kleinkinderen klaar die wel graag eens op zijn rug willen zitten. Dat moet in orde komen!

Het was niet allemaal slecht nieuws in Brugge. Mozart en Uletta hebben beide super hun best gedaan, en kregen ieder 1 foutje over beide omlopen. Ze mogen allebei door naar de finale op zondag. Ook Flor, die zich tot nu toe niet echt super getoond heeft, mag wel door naar de finale op zondag bij de pony's. Die finaleplaatsen zijn weliswaar een magere troost, maar toch..

Bij de beker van België voor de amazones, start in de finale een 7 jarig paard dat vorig jaar bij ons op de feestveiling werd aangekocht. We kijken dan ook uit naar de prestaties van Enu (Nabab x Usha van 't Roosakker) met Muriel Dens.

Patrik maakte ook de verplaatsing naar Brugge voor de Silver League. Op de grote graspiste was de 1.30m proef een ideale oefening voor Cadjanine, Cashmira en Lady Mc Beth.
Voor de eerste keer waren vader en zoon op dezelfde concours.
Bij Marnick is zo'n deelname geen oefening, maar hij wil er dan zeker voor gaan. In de proef 1m was hij toch weeral in de prijzen. Marnick en Sunny werden 6e.
Patrik had nog tijd genoeg om van Brugge naar de zee te gaan, een ritje maken aan het strand met Withney.
Withney is nog steeds in revalidatie na haar peesblessure, opgelopen in de maand april.
Het ziet er hoopvol uit. Withney voelde fris en gezond aan. Nog enkele weken mag ze genieten en rustig werken aan de zee, en dan komt ze terug in het werk, naar huis. We kijken er echt naar uit.

We hebben het in Aken op donderdagavond zien gebeuren. Onze beste ploeg, waar het niet mee lukte in de landenprijs.
Het was precies een nachtmerrie, heel spijtig voor de ruiters en coach.
Er zal op de volgende teams veel druk op de schouders komen, om het behoud in de Super League mogelijk te maken.
Het is in Aken nog niet gedaan. Het hoogtepunt wordt daar de Grote Prijs op zondag.
http://www.chioaachen.de/en/programm-sport#230