25-07-2011

Lady Mc Beth bevestigt, dubbel foutloos in 1.40m proef, 5e plaats Moerzeke.

Er komt een belangrijke wedstrijd aan, en dan hebben we het uiteraard wel over de CSIO Hickstead. Alles wordt in gereedheid gebracht, en zo goed mogelijk voorbereid.
Het is nuttig om in deze periode toch ook wel de zinnen te verzetten, en dan hebben we gelukkig nog onze jonge paarden..
Lady Mc Beth DH en Uletta Dwerse Hagen worden met hun 7 jaar enkel dit jaar nog beschouwd als "jong", en ze mogen zich dus stilaan opmaken voor het grotere werk.
Daarvoor was Patrik dan ook naar de Gold League wedstrijd in Moerzeke gegaan.
Uletta heeft al meermaals getoond dat ze geen problemen heeft met de hoogte. Op de 1.40m proef deed ze het ook foutloos over de hindernissen, maar 1 tijdfout hield haar uit de barrage.
Lady Mc Beth, die op vrijdag ook al 3e was in de 1.30m proef, stootte op zondag wel door naar de barrage van de 1.40m. Ook daar deed ze het netjes foutloos, en werd ze toch mooi 5e.

Onze echte jonge paarden, die krijgen morgen een vuurdoop. We gaan dan toch met enkele 4-jarige en 5-jarige paarden richting Gesves. Op dinsdag en woensdag zijn daar de kwalificaties voor het Belgisch Kampioenschap van de jonge paarden, voor zij die de nationale cyclus niet gelopen hebben. Ervaring hebben ze iets te weinig, maar we kijken toch heel graag uit hoe ze het er morgen van af brengen.
Zijn ingeschreven in Gesves; Chefke DH (Heartbreaker x Caretino), Carabas DH (Caretino x Landmeister), Benfica Van Vlieringen (Cento Lano x Lys de Darmen), Hannes vt Scheefkasteel DH (Darco x Diamant de Semilly), Giardini DH (Vigo d'Arsouilles x Feo) en Geniale van 't Hof te Ruyte (Bentley x Heartbreaker). De paarden die de kwalificatie goed afwerken, mogen zich aanmelden voor de echte week van Gesves, van 10 augustus tot 15 augustus. We zouden er toch graag bij zijn..

Waar we ook graag hadden bij geweest, dat was deze week in Beervelde. Het Flanders Horse Event is uitgegroeid tot een mooie internationale driesterrenconcours. Zeker de moeite waard om eens tot in Beervelde af te zakken, van 28 tot 31 juli. Er komen in Beervelde heel wat Belgische toppers aan de start. De ruiters die naar Hickstead gaan zijn ondertussen ook goed gekend.
We duimen voor: Niels Bruynseels, Olivier Philippaerts, Dirk Demeersman, Jos Lansink, en onze eigen Patrik Spits. Patrik neemt zeker Va-Vite en Euphony Cadjanine Z mee.
http://www.equibel.be/prg/results/results_events_cs.php?eid=30362&tnr=8