27-07-2011

Nog enkele vraagtekens in Hickstead...

Een slechte generale repetitie, geeft een goede vertoning.
Dat wordt al wel eens gezegd, maar dan staan we er slecht op.
De laatste training op Belgische bodem is goed verlopen, zowel met Va-Vite als met Cadjanine. De kans is groot dat Patrik deel zal uitmaken van het team nu vrijdag.
Toch blijven er veel vraagtekens, waar we in de loop van de week logischerwijze de antwoorden op zullen kennen.
De kans bestaat dat Patrik met Va-Vite in het team op vrijdag zal zitten. Uiteraard hangt er veel van af hoe de paarden omgaan met de massieve en brede hindernissen en de hele entourage wat Hickstead zo uniek in zijn soort maakt.
Voor Cadjanine en Va-Vite is het weeral helemaal nieuw, hun eerste boottocht, hun eerste stappen op Britse bodem.

Voor ons zelf is maar 1 ding belangrijk; het teamresultaat op vrijdag 29 juli. We hopen individueel hier en daar nog wel iets te doen, maar straffe uitspraken, daar durft zelf Patrik zich deze keer niet aan te wagen. Het is de derde keer dat Patrik zelf deelneemt in Hickstead, het blijft toch uniek.

Voor de internationale ruiters begint het morgen allemaal in Hickstead. De resultaten via deze link.

Nog even melden dat onze jonge paarden prima hebben gesprongen, maar dat onze 4-jarigen toch te weinig ervaring bleken te hebben. We waren toch wel fier, dat ze zo hun best hebben gedaan. Zeker op onze Benfica, pas 3 maanden zadelmak, en 1 pechfoutje op haar allereerste parcours.
De 5-jarige Geniale (Bentley x Heartbreaker) is met een foutloze omloop wel gekwalificeerd voor de week van Gesves. Onze andere 5-jarige Giardini DH(de halfbroer van Withney) sprong met zoveel lucht, dat hij kostbare tijd verloor. Waarschijnlijk zullen deze tijdfouten er teveel aan zijn, en zal hij er dit jaar niet bij zijn in Gesves.

Nog een pluim aan het adres van Glenn Van Riet en Jorien Livens. Ze deden het allebei foutloos met een nakomeling van Va-Vite en mogen door naar het kampioenschap van de 4-jarige paarden. Pittig detail, zowel Visconti DH (Va-Vite x Jus de Pomme) en Valley DH Z (Va-Vite x Contendro) werden aangekocht bij ons op de feestveiling. Visconti in 2010 en Valley in 2011. In de cyclus hebben ook Can Remember (Diamant x Cash) en Caspar (Verdi x G Ramiro) het uitstekend gedaan. Zij werden ook verkocht op de feestveiling in 2011, en mogen door naar de week van Gesves.
http://www.longinestiming.com/sports/equestrian/racearchives/hickstead2011/index.htm