14-08-2011

Marnick zit al ver met dromen..

Zo vader, zo zoon. Allebei hebben ze hun dromen, hun ambities. Papa Patrik is handig, zoon Marnick iets minder. Ooit was die onhandigheid een probleem. Als hij in het eerste leerjaar zat, raadden de leerkrachten en kinesisten aan om Marnick te laten paardrijden. Dat zou goed zijn voor de motoriek en voor zijn coördinatie.
Voor pony's had Marnick geen interesse, laat staan om er mee te rijden. We hadden daar al moeite genoeg voor gedaan.
Dan maar voetballen.. Na een tijdje en met de hulp van tantes, nonkels, neven en nichten dan toch maar op de pony, en in de ponyclub.
Uiteindelijk zijn onze jongens in de ponyclub van Kontich beland, en hebben ze vorige week weer een fantastisch ponykamp gehad. Met dank aan de leiding van LRV Kontich, en de ponyhoeve in Turnhout. Bij de familie Kooremans waren ons mannen al heel goed thuis, dus het kamp kon voor hen al niet stuk.
Marnick kwam super gemotiveerd thuis. Enkele weken geleden hadden we bijna een top-pony voor hem gekocht. We dachten dat de mensen hun prijs hadden gezegd in Zweedse kroon, maar achteraf gezien bleek dat toch in euro. De pony werd ineens 8x zo duur, en dan hebben we het toch maar niet gedaan. Het had anders wel een buitenkans geweest..
Door dit misverstand is Marnick beginnen te dromen.
Hij had dit jaar al kunnen meedoen aan het Belgisch kampioenschap bij de pony's.
Onze neef Jeroen De Winter springt al enkele jaren mee op dit niveau, maar voor Marnick zou dit toch een bijna onmogelijke opdracht zijn. Nochtans, met die pony had dat misschien toch wel gekund. Maar niet dus..
Marnick bleef niet bij de pakken zitten, en vroeg af en toe om eens met een paard te mogen rijden. Hij wist ook dat er in Nieuwpoort ook proeven voor de scholieren waren.

Op enkele weken tijd heeft hij toch al wel veel bijgeleerd, maar eigenlijk nog nooit echt elders op parcours gegaan. Hier thuis gaat het al super. Vanochtend heeft hij getraind met zowel Don G (Heartbreaker) als met Wrangler. Hij vindt ze allebei super tof. Of hij met deze paarden naar Nieuwpoort mag gaan? Springen ze goed water, papa?

Uiteraard ken ik Patrik goed, en ik ken zijn ambities en dromen. Hij reed zijn eerste Belgisch Kampioenschap pas op zijn 33e. Op de feest van de eerste communie van Marnick was hij er even niet, omdat hij met Cento Lano het BK in Kapellen ging springen. Nooit eerder had Patrik ooit een Belgisch kampioenschap gereden. Niet bij de pony's, niet bij de scholieren, juniors of de youngriders. Niet echt omdat hij dat niet wilde, maar ofwel net niet het juiste paard, niet de juiste licentie,.. Patrik concentreerde zich dan op LRV en op het opleiden van jonge paarden. Pas de laatste jaren is hij hoger niveau gaan rijden, en werd de lat hoger en hoger gelegd. Uiteraard blijft een kampioenschap iets speciaals, en kijkt Patrik zelf ook uit naar het Belgisch kampioenschap seniors in Lanaken (van 22 tot 25 september).

Nochtans is de ervaring die de jeugd bij zo'n kampioenschap kan opdoen, niet te beschrijven. Marnick denkt dus dat deelname aan het BK scholieren al mogelijk zou zijn dit jaar. Het kampioenschap pony's en scholieren wordt verreden in Nieuwpoort, van 25 tot 28 augustus. Of het een goed idee is om Marnick nu al in te schrijven, dat denk ik niet. Het moet uiteraard veilig blijven.
Volgende week in Vilvoorde weten we al veel meer. Daar gaat hij proberen met Don G en met Wrangler, in de showproef op zaterdag en zondag. Ik hou mijn hart al vast.
Aan mij heeft Marnick al wel gevraagd om er zeker 1 in te schrijven. Morgen is de laatste moment om in te schrijven, en hij zal volgende week wel weten te vertellen welke het wordt..
Die uitleg komt me zo vertrouwd voor. Zo vader, zo zoon.. Voor alles een oplossing, en zeker van hun stuk.
Ondertussen is Marnick al heel wat handiger geworden, gelukkig maar!

Volgende week gaan ook Patrik en Jeroen richting Vilvoorde. Jeroen zal perfect voorbereid komen aan de start van het Belgisch Kampioenschap Scholieren en pony's, een weekje later.
Samen met Mozart won hij dit weekend alvast een internationale rubriek in Moorsele. De eerste keer de brabanconne, het deed hem toch iets! In de Grote Prijs pony's kreeg Jeroen 1 fout met Flor. Ook pech in de GP children, telkens 1 fout met Daskia en Mozart.

Volgende week trekken we dus graag richting Vilvoorde. In de GP op zondag zal Patrik starten met Va-Vite en Cadjanine Z. Voor de seniors wordt het Belgisch kampioenschap verreden van 22 tot 25 september, in Lanaken. Daar mag er niet zomaar vrij ingeschreven worden. Een verandering tegen vroeger is dat enkel de 40 hoogst geklasseerde ruiters kunnen deelnemen, met slechts 1 paard. Patrik kan gerust zijn van deelname, nu nog verder rustig voorbereiden.
http://www.jumping-vilvoorde.be