03-09-2011

Patrik goed bezig in Slovakijke, Va-Vite 8e in rankingsproef, Uletta 4e in 1.40m.

We mogen toch nog even terugblikken op het Belgisch kampioenschap van de scholieren, vorige week in Nieuwpoort. De foto's, die spreken voor zich, met dank aan Laurence.
Jul Wellens, Zoë Conter en onze Jeroen De Winter hadden er allemaal hard voor gewerkt.
Ook de paarden delen mee in dit succes natuurlijk. Jeroen met onze Uletta, 7-jarige dochter van Cento Lano.
Enkele dagen later springt Uletta dus in Slovakije, in de 3-sterrenconcours van Pezinok. En weer is dat niet zonder succes! Op vrijdag was ze foutloos in de 1.40m proef, met een korte tijd, goed voor de 4e plaats.
Ook Va-Vite doet het uitstekend. Op donderdag was hij foutloos en snel, op een 6e plaats. Op vrijdag was er de rankingsproef, die ze voor de gelegenheid "de Wereldbeker" noemen. Patrik en Va-Vite moesten in het begin van de proef binnen, en kregen 1 fout. Ze hebben lang aan de leiding gebleven, met deze snelle rit. Op het einde kwamen er dan toch 2 foutloze combinaties, en enkele snellere ritten met eveneens 4 strafpunten. Ze eindigden toch nog mooi op de 8e plaats.

Ondertussen zijn onze kinderen terug aan de school begonnen. Daarvoor was sport en spel hun dagtaak, nu wordt dat de avondactiviteit.
Ons meisjes Catherine en Lauranne hebben nu ook de overstap gemaakt naar het eerste leerjaar. Onder de kleinkindjes Ceulemans geen kleuters meer.. Er wordt hier best veel aandacht aan sport besteed. Op maandag dressuurtraining, dinsdag voetbaltraining en pony's rijden, woensdag pony's rijden, donderdag springtraining en achttaltraining, vrijdag voetbaltraining, zaterdag voetbalmatch en pony's rijden en zondag training met pony's of jumping. Zo zijn onze dochters dat ook gewoon, er is altijd wel iets te doen.
Na hun eerste schooldag, hadden ze precies hard moeten werken. Catherine vroeg of het waar was dat er na 2 dagen terug een kleine vakantie was. Ik antwoordde dat het helemaal klopte, maar dat het dan weekend was. Ze dacht even na, en dan vroeg ze "Ja maar, Wie kent wie?"..
Weekend, dat woord kende Catherine dus blijkbaar nog niet...

Ondertussen kennen ze Va-Vite en Cento Lano dus maar al te goed in Slovakije. Diegene die dit weekend de hoofdprijs wint in Rio, die zullen we zondagavond ook kennen. Resultaten via de link.
http://results.scgvisual.com/2011/rio/

Bron foto: Laurence De Pelsmaeker