11-09-2011

Patrik & Euphony Cadjanine Z, 5e in GP Castres, Wrangler wint 1.40m op zaterdag.

Dit weekend is er op verschillende internationale wedstrijden gesprongen. Eerst enkele leuke successen voor onze stal.
Dan mogen we toch trots beginnen met de overwinning van Patrik op zaterdag in het Franse Castres met Wrangler vd Withoeve. Verder was er de foutloze basisomloop én barrage voor Patrik en Cadjanine Z in de Grote Prijs van CSI Castres. 11 combinaties wisten zich te plaatsen voor die barrage. Toen er nog 5 ruiters moesten binnen komen, stond Patrik nog steeds aan de leiding. Dan is het een beetje een tegenvaller om dan pas 5e te worden uiteindelijk, maar het is zo. Dat is de sport. Het gevoel met Cadjanine was zo goed. We zijn op de goede weg, en wie weet wat komen we op die weg nog tegen.
Ook Lady Mc Beth wist nog een volgprijs binnen te halen met een foutloze rit in de 1.40m proef op zondag. Ondertussen is er bevestiging dat ze mag meedoen in Lanaken. Ze is er helemaal klaar voor! Winst in de GP van Castres, was voor de Fransman Olivier Robert.

We gaan nu even over de landsgrenzen heen, naar het Zwitserse Humlikon. In de Grote Prijs een knappe 3e plaats voor Dylano, zoon van onze Cento Lano. Uiteraard loopt Dylano onder het zadel van Maurice Van Roosbroeck, die hiervoor een mooi bedrag van 10.000 euro krijgt betaald. Mooi zo! In dezelfde Grote Prijs één van onze fokprodukten op de 6e plaats. De Zwitser Pius Schwizer is al een tijd in goede doen met Dundee Vd Dwerse Hagen (Caesar vd Helle x Brownboy), en dat was vandaag in Humlikon niet anders.

Dan kijken we tenslotte nog eens héél ver. In het Canadese Calgary is het Belgische team gisteren door het oog van de naald gekropen in de landenprijs. Winnen is uiteraard het beste, maar niet laatst zijn in Calgary is minstens zo belangrijk. Calgary is een prachtige concours, en het land dat laatste eindigt, krijgt in principe geen invitatie voor het volgende jaar. In de eerste ronde eindigden de Verenigde Staten met 17 punten van de 3 beste combinaties. Niels Bruynseels (Nasa) en Olivier Philippaerts (Cabrio) hielden het beide mooi op 4 punten. Bij Rik Hemeryck (Quarco) was het te hopen dat de 17 strafpunten het schrapresultaat zou worden. Als laatste man kwam Ludo binnen. Wie goed kan tellen, weet dan dat Ludo maximum 8 strafpunten bij elkaar mocht springen, en dat deed hij exact met Kassini Jac.
Een gedeelde 8e plaats met die 16 punten, en de 10e plaats was voor de Verenigde Staten. Een bijzondere prestatie van de Franse equipe. Ze waren slechts met 3 ruiters aan de start in de landenprijs, en zonder kans op schrapresultaat wonnen ze de Nations Cup, en de 115.000 euro. Knap werk van Jérome Hurel, Roger Yves Bost en Marc Dilasser. Eén van de paarden in Calgary, is ooit van ons geweest. Dat is Won Ami van den Aard, die met Santiago Lampré voor Mexico ook een sterke wedstrijd reed, in de Nations Cup.

In de Grote Prijs van Calgary, gedoteerd met maar liefst 1.000.000 dollar, plaatsen Ludo Philippaerts en Niels Bruynseels zich met 4 strafpunten alvast voor de 2e ronde. Hoe het daar afloopt, bekijk het vlug even via de link..
http://www.sprucemeadows.com/tournaments/orderAndGo.jsp?id=29&d=2011-09-11&ty=2011