19-09-2011

Onze Jeroen, opnieuw onze kampioen. LRV klasse licht met Ziggy, prov. tornooi.

Er worden volgend weekend nog heel wat kampioenen gekroond. Het meest in het oog springend is uiteraard de wedstrijd in Lanaken, waar de beste jonge paarden uit de buurlanden bij elkaar komen voor het Wereldkampioenschap van de 5-, 6- en 7-jarige paarden.
Uletta werd enkele weken geleden nog vice Belgisch kampioen scholieren met onze neef Jeroen De Winter. Uletta zal deze week haar best mogen doen, tegen haar leeftijdsgenoten met Patrik, bij de 7-jarige paarden.
Jeroen heeft niet gewacht om zelf nog een titel binnen te halen. In de reeks licht werd hij gisteren met Ziggy Ziggy de nieuwe provinciaal kampioen. Een 2e plaats voor Hanne Mertens, en derde in dezelfde reeks werd Jeroen Verschueren met onze Centolien (dochter van Cento Lano).
De andere reeks licht werd gewonnen door Pieter Kenis. Op de 2e plaats daar eveneens een bekend gezicht. Gil Willems (LRV St-Katelijne-Waver) is één van de sterke krachten achter de Groentenjumping, en is dus ook in de piste niet te onderschatten.

In de reeks midden had Jeroen ook al een sterk seizoen achter de rug met zowel Daskia als Mozart. Jeroen stootte met beide paarden door naar de barrage. In deze barrage tegen de tijd, kreeg Mozart één stop. Geen titel voor hem. Wel bijna voor de merrie Daskia. Hun tijd en prestatie in de barrage was goed genoeg voor de 2e plaats. Winst was daar voor Jan Caers.

De hoogste reeks, de klasse zwaar, werd gewonnen door Jelle Geysen.

De provinciale kampioenen LRV zijn ondertussen gekend. Tijd voor de nationale kampioenschappen. Dat van de pony's, daarvoor trekken we graag aanstaande zondag naar Brakel. Er zijn de 6 kleinkindjes Ceulemans die zondag er toch nog mogen bij zijn. De paarden hebben hun nationaal kampioenschap LRV op 2 oktober in Olmen.

De nieuwe Belgisch kampioen jumping, de opvolger van Niels Bruynseels, die wordt zondag ook gehuldigd in Lanaken. De massa's pony's hebben we zondag niet meer bij in Brakel. Misschien kunnen we dan pendelen tussen Brakel en Lanaken? Eerst in die finales geraken, dat blijft de boodschap..
http://www.zangersheide.com/nl/