26-09-2011

Maurice Van Roosbroeck Belgisch Kampioen met Dylano, zoon v Cento Lano!!

We zijn heel erg fier, ook al hebben we misschien een minimale bijdrage geleverd...
Cento Lano is bij ons bijzonder geliefd, heeft in de sport altijd het beste van zichzelf gegeven. Maar ook als vader mag hij trots wezen. Hij is de vader van de nieuwe Belgisch Kampioen, Dylano.
De echte kampioen, dat is Maurice Van Roosbroeck. Hij heeft de moed, het nodige geduld en de vakmanschap gehad om te blijven werken en geloven in Dylano.
Over de 4 omlopen op het Belgisch Kampioenschap kwam er geen enkele fout. Het bleef spannend tot het laatste moment.
Het was klein tegen groot, jong tegen oud (of minder jong..). De 18 jarige Nicola Philippaerts stond in de ultieme ronde nog mee aan de leiding. Als er foutloze omloop zou geweest zijn van Nicola en Carlos, kwam er een barrage voor het goud en zilver. Op hindernis 3 werd duidelijk dat Nicola nog even geduld moet hebben voor de kampioenstitel.
Geduld, dat heeft Maurice zeker gehad. Op zijn 50e een eerste Belgische titel. Het is hem van harte gegund!

Een kampioenschap van dichtbij mogen volgen, het blijft bijzonder. Patrik was er dit jaar niet bij, en dan zijn we zelf op het LRV kampioenschap van de pony's gebleven.
Ook daar zijn mooie kampioenen gekroond. In de hoogste reeks D midden, maakte Laurens Matthyssen zijn favorietenrol waar. In de barrage had hij zelfs 2 ijzers in het vuur. Zijn eerste ijzer (Wallstreet)was meteen het goede, met een zeer snelle tijd en foutloze omloop. De nieuwe nationale kampioen was gekend, ééntje van provincie Antwerpen.
Ook in de reeksen D licht (Bram Bosch), B licht (Max Sebrechts) en C licht (Yari Van Rompaey), zijn de titels voor de provincie Antwerpen. Nog even er bij vermelden dat Maurice Van Roosbroeck jarenlang één van de boegbeelden van LRV Antwerpen geweest is..

Als er winnaars zijn, zijn er ook verliezers.. Onze eigen kindjes Ceulemans hebben super hun best gedaan.
Foutloze omlopen voor Mieke Ceuterick en Xander (7e in B licht), en met Koy Hof ter Zeedycke (Kato voor de vrienden).
Ook foutloze omlopen voor Nathalie De Winter (Lucifer) en Thibeau Spits (Paco). We hadden ook 2 ruiters mee die gefocust waren op de reeks D licht.
Onze Jorgen De Winter (Bolero) en onze Marnick (Sunny).
Ze hebben allebei pony's die graag mee het spel spelen, en erg snel kunnen gaan. Ook Jorgen en Marnick zoeken altijd de snelste weg op. Dikwijls lukt dat, maar soms toch ook niet.. Jorgen kreeg in de barrage 1 stop, omdat hij wel heel erg kort gedraaid had naar de dubbelsprong.
Onze Marnick was op weg naar een heel goede chrono, maar hij kreeg problemen na de voorlaatste hindernis. Hij wou voor een hindernis draaien, om tijd te winnen naar de laatste. Sunny kijkt normaal altijd mee, maar die binnendoor had Sunny niet direct begrepen. Even dat evenwicht kwijt, en met de 2 voeten op de grond.
Ze hebben het geprobeerd, en ze waren groot in hun verlies. Dat is ook al heel wat!
Met het achttal licht (waar Marnick, Mieke en Julie deel van uitmaken), behaalde LRV Kontich een 4e plaats! Een pluim voor de commandanten voor hun inzet, niet altijd evident. In de Amika-wedstrijd moest LRV Kontich dan weer net de duimen leggen voor Peer. Op 1 seconde kwam het daar aan.. Dat is de sport!

We hebben voor onze stal geen speciale titels of medailles gehaald, maar het is een ongelooflijk leuk en leerrijk seizoen geweest.
Voor de paarden is er nu zondag nog het afsluitende tornooi, het nationaal tornooi in Olmen. Alle ogen hier zijn gericht op onze Jeroen De Winter. Hij is geselecteerd met Ziggy (licht), Daskia en Mozart in midden. Er was al een provinciale titel van Jeroen met Ziggy, een 2e plaats voor Daskia.. Centolien (dochter van Cento Lano) mag eveneens deelnemen met Jeroen Verschueren, na een sterk en regelmatig seizoen.
Zondagavond kennen we ook daar de nationale kampioenen..
http://results.scgvisual.com/2011/lanaken/results/results.htm

Bron foto: Studforlife.com