28-09-2011

6 op 6 ! Snelle Julie Ceuterick naar scholenveldloop, Patrik naar Moorsele.

We hebben sportieve kinderen. Alle 12 doen ze aan sport, 2 combineren nog 2 sporten op competitief niveau.
Thibeau Spits kiest voor voetbal en ponyrijden. Onze snelle Julie Ceuterick doet zowel aan ponyrijden als athletiek. Het was na haar tweede deelname aan de scholenveldloop, in het tweede leerjaar, dat ze besloot om aan te sluiten bij een athletiekclub. Al 2 keer had ze dan met relatief gemak de scholenveldloop gewonnen, waar toch heel veel kindjes aan de start komen. Ook in het 3e, 4e en 5e leerjaar was ze de snelste. Er komt al wel wat tegenstand, van andere meisjes die ook aan athletiek doen, maar nu woensdag is Julie geslaagd in haar opzet. Ze wou die 6 op 6 halen, en dat heeft ze met brio gedaan!
Alleen.. Julie had af te rekenen met pech, niet heel erg, maar het was wel lastiger. Tijdens de turnles heeft ze haar pink gebroken, en ook daardoor was ze er niet bij op het nationaal tornooi bij de ponyspelen. Op de gewestelijke tornooien en het provinciaal heeft ze altijd meer dan haar best gedaan, en er wordt door Julie nog wat nagevloekt dat ze net nu niet had kunnen meedoen. Misschien had zij ergens wel die seconde kunnen goed maken, een seconde tussen de eerste en de 2e plaats. Nochtans mogen ze allemaal heel fier zijn op de 2e plaats, het plezier was er niet minder om, dat blijkt wel uit de foto!
Julie heeft zondag wel meegedaan in het achttal, en ze behaalde met de pony Kasanova dit seizoen 9 op 9. Ze bleven ook op het nationaal tornooi voor een 9e keer op rij foutloos in de klasse B beginnelingen.

Op woensdag hadden we de veldloop waar onze jeugd aan de start kwam. Op donderdag begint voor Patrik al de internationale concours in Moorsele, meteen het begin van het indoorseizoen. Het Zilveren Spoor richt een 3-sterrenwedstrijd in. Patrik neemt hiervoor Wrangler, Va-Vite en Don G mee.
http://www.zilverenspoor.com/