30-09-2011

Wrangler, 2 deelnames, 2 overwinningen in Moorsele !

Vorige week was Lanaken het toneel van mooie kampioenschappen. We kennen ons Belgisch podium met Maurice Van Roosbroeck, Nicola Philippaerts en Jan Motmans.
Veel van de Belgische ruiters zijn dit weekend aan het werk in Moorsele, voor de internationale 3-sterrenwedstrijd.
Voor Patrik kan zijn weekend alvast niet meer stuk, met de 2e overwinning van Wrangler vd Withoeve vandaag!! Wrangler is en blijft een echt concourspaard. Ook Va-Vite was gisteren uitstekend met de 4e plaats in de 1.45m proef. Meteen zijn ze ook verzekerd van een startplaats in de Grote Prijs, nu zondagnamiddag.

De Franse ruiters hebben dit weekend in Fontainebleau hun kampioenschappen. Meer info en resultaten via de link.
Op de foto is het niet echt duidelijk, maar het gaat hier wel degelijk over Jérome Hurel, één van de Franse topruiters, mét een onderlegger van Stal Ceulemans.
Hij zal ook in Lyon deze onderlegger showen, als hij op wedstrijd gaat met Zafir (Oramé). Zafir verhuisde naar Frankrijk, en zijn nieuwe eigenares neemt al een tijdje les bij Jérome. Blijkbaar was ook de leraar overtuigd van zijn kwaliteiten. Vorig jaar sprong Zafir ook op de feestveiling met onze Jeroen De Winter tot boven in de staanders, voor een 7-jarig paard was dat toch ook al heel wat. Dan mogen we ook niet vergeten dat Jeroen ook maar 14 jaar is. We zijn benieuwd hoe onze Jeroen het er zondag van afbrengt in Olmen, op het nationaal ruitertornooi.
Daar zijn ook titels te verdelen. Als we het programmaboekje bekijken, zien we dat enkele jaren geleden Hanne Mertens met Mozart nationaal kampioen Zwaar geworden is. Hier hoopt iedereen dat Jeroen met dezelfde Mozart kan stunten in de klasse midden.. Ook Daskia (voor klasse midden) en Ziggy Ziggy zijn bijzonder competitief. Als we de lijst van de ruiters bekijken die ooit kampioen LRV werden, zijn het ook niet de minste namen. We vinden o.a. Ludo Philippaerts, Marc Van Dijck, Maurice Van Roosbroeck, Patrik Spits (wel 4 keer!) en zelfs Joris De Brabander zelf terug.
De wedstrijd in Olmen, dat is op zondag 2 oktober. In Moorsele zijn er nog wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag. Ook daar kijken we verder uit wat Don G, Wrangler en Va-Vite nog in petto hebben..
http://www.jump-results.com/OPEN/masterpro11.htm