07-10-2011

San Giovanni in Marignano, mooie locatie, prima start voor Patrik op 3-sterrenconcours.

Het was al duidelijk op de weg naar Italië. Op de halteplaats tegen München bleken er nog wel wat goede ruiters onderweg richting San Giovanni in Marignano. Voor ons zelf was de concours eerder onbekend, maar de locatie zou ongelooflijk mooi zijn, iets wat de andere ruiters moeten geweten hebben. Een concours wordt nog mooier, als ook de paarden een beetje willen meewerken en goede resultaten kunnen behalen. En dat hebben onze paarden vandaag zeker gedaan! Door omstandigheden stond Patrik er vandaag alleen voor, hij alleen met zijn 3 lady's, met zijn 4-en. Ruiter, groom, hij wist het goed te combineren. Withney begon vanochtend sterk in de 1.35m proef. Het leek of ze nooit van het toneel geweest was, en plaatste zich makkelijk op een 4e plaats. Een overgelukkige Patrik, omdat hij het gevoel had dat ze echt terug klaar is voor het grote werk. In de kwalificatie voor de Grote Prijs, wou Cadjanine niet onder doen, en ook zij plaatste zich heel knap op de 4e plaats. Ergens past Uletta ook in het rijtje van de 4-en, want per ongeluk dat ene foutje in de 1.40m proef, en 4 strafpunten. Alle resultaten en zelfs live stream via de link.

Op wedstrijd gaan, het vraagt veel van het sociaal leven. Patrik is tegenwoordig bijzonder gemotiveerd, dus hij heeft er best wat voor over. Hij mist nu wel het verjaardagsfeestje van zijn moeder, die op 6 oktober 65 geworden is. 65 jaar, maar nog altijd even actief in de weer voor de kinderen en kleinkinderen. Iets waar we met zijn allen ook wel heel dankbaar voor zijn. Op haar verjaardag ook nieuw leven. Marina en Eric Laveren (firma Horsewhip, en stuwende krachten achter Groentenjumping), zijn de trotse oma en opa geworden van hun 2e kleindochtertje Roos. Van harte proficiat aan de hele familie.

Ook de "vrouwen Ceulemans" waren sterk bezig op 5 oktober. Onze jongste zus Anne haalde haar rijbewijs C, en mag dus nu ook met de vrachtwagen op de baan. Moeke Noëlla werd net dan gevierd voor haar 50e keer bloed geven, hele prestatie. Op 5 oktober waren Patrik en ik 15 jaar getrouwd. Sommigen beweren dat dit ook een prestatie voor mezelf is, al valt dat toch wel heel goed mee. Het lijkt wel dat we soms halftijds getrouwd zijn, met die vele jumpings op verplaatsing. Dus dan is dat maar 7,5 jaar, en gelukkig, dus OK. De strafste prestatie levert misschien onze oudste zus Wendy. Ze moet ondertussen elke woensdag voor haar 3 kinderen groomen. Dat zijn telkens 6 paarden, en héél wat pony's klaar zetten, materiaal poetsen, wassen. Het heeft weeral resultaat opgeleverd. Jeroen wist met zijn team van Daskia, fokker Francois Buts (samen met andere ruiter Johan Leemans) vanavond de Breeders Cup te winnen in Moervelden. Mooi zo!
http://www.ottavianelli.com/