11-11-2011

Team van Cento Lano wint de kwalificatie van de Darco Cup!

Springen in een team, het blijft iets bijzonder. Vandaag waren er niet minder dan 60 teams present in Hulsterlo, voor de kwalificatie van de Darco Cup.
Na de 2 eerste omlopen van 1.10m en 1.20m bleven er nog 17 teams met een blanco score. Het zou er dus op aan komen om als 3e starter ook de chrono in de gaten te houden. Enkel de eerste 8 teams mogen door naar Jumping Mechelen, waarbij de chrono van de 3e ruiter bepalend is.
Onze teams van Heartbreaker (Don G en Versace vd Ruitershoeve) en Cento Lano (Cashmira DH Z en Belle de Brukom) waren tot op dat moment nog bij deze 17. Voor het team van Cento Lano wist Jonas Vervoort wat hij moest doen. Hij was bijzonder snel en bleef netjes foutloos met Centolien DH Z. Een tijd die achteraf niemand meer wist te verbeteren, waardoor ze de proef achter hun naam zetten! Ook onze neef Jeroen De Winter wou met Va-Vite een snelle rit neerzetten, maar bleef hierdoor niet foutloos.. Dat zijn de risico's van het spel.

De volgende teams zijn geselecteerd voor de finale in Jumping Mechelen;

1. Oostvogels Jordy (Cashmira DH Z)
DHaese Brent (Belle de Brukom)
Jonas Vervoort (Centolien Dh Z) voor het team van Cento Lano (tijd van 62.64 seconden, met dank aan Jonas!!)

2. team van Heartbreaker met
Geukens Jan (Firstbreaker), Peeters Leonie (Unica), Kenis Pieter (El Charro)

3. team van Action Breaker met
Van Looveren Dimitry (Explosion), Verheyen Christophe (Equiline vd Marsweg) en Tom Dhaeyere (Favorite vd Kapel)
(tijd van 75.66, 3x foutloos)

4. team van Thunder vd Zuuthoeve met
Smeyers Thomas (Gladstone vd Smidshoeve)
Verhagen Marie (Fortissimo)
Stes Hanne (Creatuur)
(tijd van 77.13, 3x foutloos)

5. team van Chatman met
Lenaerts Ilse (Fiokko vh Eikenhof), Kenis Pieter (Gines vd Klundert) en Lenaerts Matthias (Epolette vh Eikenhof)
(tijd van 80.90 sec met 3x foutloos)

6. team van Joyeux Ardent met
Stijn Van Handenhove (Uranie), Van Huffel Geoffrey (Ju Ju Tibri Z) en Limbourg Jelle (Ultime de Marcq)
(tijd van 82.64 seconden, 3x foutloos)

7. team van Muscaris d'Ariel met
Stoffels Greet (Gambit), Bekaerts Dimitry (Febeline) en Gert Verachtert (Fuscaris vd Ganzenakker)
(tijd van 71.80 sec, met 1 tijdfout over 3 omlopen)

8. team van Indoctro met
De Smedt Stefanie (Acopalyps), Eeckhoudt Erika (Anelka) en Van De Poel Vicky (Verina)
(tijd van 76.47 sec, met 1 tijdfout over 3 omlopen)

Afspraak in ieder geval opnieuw met deze paarden in Mechelen. Voor onze stal is het zeker en vast een opsteker. Heel fier zijn we op onze hengst Cento Lano. Eveneens zijn we fier op al onze medewerkers, die een dergelijk resultaat mogelijk maken.
Het is even met een dubbel gevoel. Het team is gewonnen. We zijn bijzonder blij dat Jonas Vervoort enkele weken geleden ons team kwam versterken. Minder goed nieuws is dat Jordy Oostvogels vandaag zijn laatste wedstrijd voor onze stal heeft gereden. Hij verlaat jammer genoeg onze stal, en gaat een nieuwe uitdaging aan. Met deze overwinning is het zeker een afscheid in schoonheid, en kunnen we Jordy alleen veel succes toewensen in zijn verdere carrière.

Het werk van een Chef d'equipe, het is niet te onderschatten. Met de late wissel van Uletta naar Belle, kwamen er toch reacties. Was dit wel een wijze beslissing, werd ons gisterenavond gevraagd.. Hadden we niet beter Dakar ingezet, werd er geopperd.. Het was Hans Smeyers die ons deze vraag stelde. Dakar had zeker een mogelijke kandidaat geweest, samen met Alexander Matthyssen. Dit duo is momenteel al succesvol tot 1.40m niveau, dus zeker competitief. We hebben beloofd volgend jaar ook een team mee te bouwen rond deze Dakar. Er komen meer en meer nakomelingen van Cento Lano in de grote sport. Vorige week won Katarina Offel nog met Eden vd Dwerse Hagen (Cento Lano x Intermezzo) de 1.45m kwalificatie voor de Grote Prijs in CSI** Wierden. Op haar 7 jaar, kan dat tellen! Veel nakomelingen heeft hij niet, maar het is boeiend om ze te volgen.
Dit weekend kunnen we onze Uletta, onze 7-jarige dochter van Cento Lano, volgen in Montpelier. We mogen nu toch wel zeggen dt Cento Lano geen ezels geeft. Dat Patrik op ezels kan rijden, is ons nu ook pas duidelijk geworden. De prijswinnaars in de Grote Prijs van Castres mochten achteraf een ezelskoers rijden. Of er ook zoiets te gebeuren valt in Montpelier weten we niet; gewoon proberen af en toe een goed klassement te rijden, dat hopen we wel. Resultaten via de link.
http://result.riderstiming.com/concours/view/131

Bron foto: Babou Lafon