21-11-2011

Over de meter van Wieze, Maurice van Roosbroeck heer en meester in Wieze.

Er is geen discussie. Maurice Van Roosbroeck en Dylano waren heer en meester in Wieze. Winnaar van de eerste hoofdrubriek op donderdag, 4e op vrijdag, en de kers op de taart met de overwinning in de Grote Prijs! Knap werk van deze zoon van Cento Lano!
Ook Patrik mag tevreden terugblikken. Met de 2e plaats van Va-Vite in de kleine Grote Prijs op zaterdagavond, waren er toch heel wat euro's en FEI rankingspunten verdiend. Snelle Laura Renwick was 30 honderste van een seconde sneller en de 17e internationale overwinning met haar Roller Coaster was hierdoor een feit. Onze Withney heeft het ook fantastisch gedaan. Een 7e plaats op donderdag, een 6e plaats op vrijdag in de rankingsproef. Haar tijd in de barrage zou goed genoeg geweest zijn voor de 2e plaats, maar die ene fout. Toch bijzonder tevreden met haar comeback. Ze heeft ook de Grote Prijs voor haar rekening genomen. Het resultaat was er nog niet, maar het gevoel zat bij Patrik wel goed. Terug even wennen aan dat niveau, en kalm blijven, dat blijft de boodschap.

Toen we dit jaar in Wieze aankwamen, liepen we meteen tegen parcoursbouwer Marc Vygh. "Hij had dit jaar 20 reserve-meters bij", wist hij ons te vertellen. En dan moeten we terug gaan in de tijd. Een jaar geleden wel te verstaan, ook in de Oktoberhallen in Wieze. De bodem was niet optimaal, en Patrik dacht de oplossing gevonden te hebben. Ze waren aan het eten, net naast de parcoursbouwers. Die hadden de meter even aan de kant gelegd. Patrik had die kunnen bemachtigen, had met zijn mes langs beide kanten een stukje afgesneden, en dan terug op zijn plaats gelegd... Er waren ook wel enkele handlangers bij. Met die meter hadden ze de volgende proef gebouwd. Ineens kwamen er wel heel veel foutlozen door! Eerlijk als ze zijn, hadden ze achteraf die 2 stukjes van de meter door een onschuldige hand laten terugbezorgen aan de parcoursbouwer. Hij keek even verontwaardigd, maar kon er snel de humor van inzien. Achteraf stond het wel terug aan de maat!
Ook dit jaar was het best moeilijk, en werden er heel veel fouten gemaakt. Patrik heeft geen ander plan bedacht, maar gewoon zijn parcoursen zo goed mogelijk proberen te rijden. Dat heeft dus geloond! Hij komt stilaan tot de jaren van verstand. Misschien is dat omdat er deze week al een 4 voor komt? Hij kan gerust nog enkele jaren mee op hoog niveau in de jumpingsport. Daarvoor mag hij een voorbeeld nemen aan O.a. Maurice Van Roosbroeck, en wereldkampioen Philippe Lejeune, die beiden de leeftijd van 50 al hebben gehaald. Philippe Lejeune was dit weekend aan het werk in Stuttgart. Resultaten via de link.
http://eventcontent.hippoonline.de/642/642zeitplanDEU.htm