20-12-2011

Over dienst na verkoop... Uitnodiging voor Feestveiling 2012!

In bijlage kan je alvast onze uitnodiging voor de Feestveiling 2012 vinden. Iedereen is van harte welkom.
De paarden zijn gekozen, en het is voor ieder wat wils.
Van veulen, tot beloftevolle 3-jarige, tot ervaren wedstrijdpaarden.
Waarom zou je juist op Stal Ceulemans je toekomstig paard zoeken? Misschien wel voor onze dienst na verkoop.
Die kan soms best ver gaan. Ofwel helpt Patrik Spits je achteraf even door enkele lessen bij te geven.
Ofwel krijgen we in het midden van de nacht telefoon van de politie dat er een loslopend paard gesignaleerd is. Blijkt die het jaar tevoren bij ons op de veiling verkocht geweest te zijn. Dan zetten we die uiteraard graag terug veilig op stal.
Ofwel heb je de moment op de veiling jouw eigen ruiter-capaciteiten of de capaciteiten van het paard fout ingeschat. Op elk potje past een dekseltje, maar dat is bij de combinatie paard/ruiter niet anders.
Als dan toch het gekochte paard niet direct het meest geschikte is, wordt er eveneens aan een oplossing gewerkt, en kan er in gezamenlijk overleg een andere gekozen worden.

De bedoeling bij een veiling is wel om te kunnen verkopen. Bij de organisatie van zo'n veiling komt heel wat bij kijken, maar het geeft ons de kans in 1 keer heel wat klanten te bereiken. Soms wordt dan een paard geveild onder zijn normale vraagprijs, soms gaat hij iets duurder. De wet van vraag en aanbod, op zoek naar de marktprijs.

Als je interesse zou hebben in een gereden paard, kunnen we aanraden om op voorhand eens langs te komen om die paarden al eens aan te voelen. De week van de veiling zelf moeten ze het rustig aan doen, maar vanaf nu tot en met 4 januari kan je daarvoor zeker langs komen, na afspraak. We willen zeker ook een service op voorhand bieden, en bijstaan met raad en daad.

Tijdens Jumping Mechelen, proberen we ons in de eerste plaats te concentreren op de sport. Onze merrie Cadjanine Z heeft haar laatste voorbereiding achter de rug in CSI** Roosendael. Een heel leuke concours, we kwamen helemaal in de kerstsfeer. Uletta DH sprong top, maar had 2x één fout, in een snelle tijd, waardoor ze een goed klassement net mis liep. Onze aandacht ging uiteraard uit naar de GP, waar Cadjanine aan de start kwam. Onze merrie sprong top, het leek of er geen fouten konden komen. De tijd stond redelijk kort, en daardoor reed Patrik een galopsprong minder richting de driesprong. Net dat had hij beter niet gedaan.. Een fout weegt inderdaad zwaarder door dan een tijdfout, maar laat ons het goede onthouden. Niet teveel veranderen, rustig blijven, en zien hoever we geraken in Mechelen. Wel knappe prestaties van James Peeters (Bengale) en Alexander Kumps (Cru d'Avril) op de 3e en 5e plaats.

Mechelen, de plaats waar het volgende week allemaal te gebeuren valt. Mechelen, natuurlijk gekend van KV Mechelen, top-voetbalclub uit onze regio.

Er is nog een andere, vrij goede voetbalclub in de regio, SK Lierse. Bij ons op de feestveiling gaan we 2 schapen veilen, als opwarmer. Het ene schaap in het truitje van KV Mechelen, het andere schaap in één van SK Lierse. Eerst wordt het schaap van Lierse geveild, en dan dat van KV Mechelen. Het zijn bovendien stamboek-schapen, gefokt door Marc Laureys (fokkerij van 't Patershol).
De opbrengst van de verkoop van de schapen gaat naar het goede doel. Welk goed doel? In ons geval is dat altijd de Groentenjumping, ontmoetingsplaats van heel wat paardenvrienden. De opbrengst van de schapen gaat integraal naar de kinderanimatie op de Groentenjumping. En misschien kunnen we die namiddag dan zwart/geel of geel/rood kleuren?
http://www.jumping-mechelen.com