12-01-2012

Met een hart voor de sport, een hart voor Cadjanine, een hart voor België.

Jumping brengt emoties, van vreugde, ontgoocheling, respect, teleurstelling. Even terug gaan naar de Wereldbeker van Mechelen. We weten dat we een bijzondere merrie hebben met Euphony Cadjanine Z. Patrik is sinds 5 jaar de ruiter, mede-eigenaar, zelf de grootste fan van de 10-jarige Cannabis-dochter. Ze heeft het ook mogelijk gemaakt om dit jaar op topconcoursen deel te nemen, ze opent deuren. Patrik zelf verwachtte veel van de wereldbeker van Mechelen, Cadjanine leek er klaar voor. Met 12 strafpunten was het geen super omloop, nochtans had Cadjanine goed gesprongen. Door omstandigheden begon Patrik zelf na te denken, en heeft hij voor zichzelf een beslissing genomen, in samenspraak met mede-eigenaar Julien Hens.
Het is het Olympisch jaar, en misschien moesten er krachten gebundeld worden, om iets te kunnen betekenen voor de Belgische jumpingsport. Patrik heeft nooit een kampioenschap van die orde gereden, en schatte zijn kansen tot selectie dan ook niet hoog in. Er zijn andere Belgische topruiters die wel op zoek konden zijn naar een paard als Cadjanine.
Na de Wereldbeker in Mechelen, heerste er eerst euforie in het kamp van Grégory Wathelet met de overwinning. De ontgoocheling en teleurstelling moeten enorm geweest zijn toen enkele uren later duidelijk werd dat zijn toppaard Copin vd Broy naar de duitse ruiter Marcus Ehning zou vertrekken.
Er zijn enkele gesprekken geweest, en na de skivakantie van Gregory, hebben we de kans gegeven om Cadjanine te proberen. Niet met het oog op een verkoop, maar met het oog op een verhuur. De eerste kennismaking tussen Gregory en Cadjanine was veelbelovend.
Voor Patrik zelf was een definitief vertrek te zwaar, en daarom is er nu afgesproken dat Cadjanine half augustus 2012 terug naar onze stal zou komen. Het geeft Gregory wel de kans om een combinatie te vormen met Cadjanine, en mogelijk een selectie voor de Olympische Spelen van Londen af te dwingen. Of dat zal lukken, dat zal de tijd uitwijzen. Of we de juiste beslissing genomen hebben, weten we niet, maar het voelt goed aan. De lege stal hier thuis te zien, dat doet pijn. Maar we hebben een glunderende Gregory gehoord en gezien, die ons bedankt voor het vertrouwen, en er echt voor wil gaan. Met een hart voor de sport, een hart voor België, maar vooral een hart voor Cadjanine.

Bron foto: Tess Dewerie