12-02-2012

Donckervoort, onze 4-jarige hengst v Withaker x Carlino goedgekeurd voor Z !

De eerste manche van de hengstencompetitie was voorzien op vrijdag 3 februari. Door hevige sneeuwval werd die manche uitgesteld naar 17 februari, in manège 't Overdijk in Moerzeke.
Daardoor werd de hengstencompetitie, georganiseerd in het kader van de Wen, de eerste wedstrijd die telde voor de ranking van deze hengstencompetitie.
De Winter Equestrian Nights is door heel wat ruiters en paardenliefhebbers nogal letterlijk genomen, maar dit jaar was dit niet aan ons besteed.
Na de Grote Prijs op zaterdagavond, meteen naar huis, want rond 9u op zondagochtend zou Patrik fris en monter op de 4-jarige hengst Donckervoort moeten zitten, in Lanaken notabene.
Donckervoort (Whitaker x Carlino) stelde zich voor onder het zadel als kandidaat dekhengst. Hij wist de jury te overtuigen, en we zijn wat tevreden met de goedkeuring voor het studbook Zangersheide. Persoonlijk zijn we overtuigd van de kwaliteiten van Donckervoort als sportpaard. We gaan er geen gras over laten groeien, en vanaf volgende week mag hij mee aansluiten bij de gekeurde hengsten in de hengstencompetitie. De eerste manche heeft hij weliswaar gemist, maar de volgende wedstrijden kunnen voor hem een prima ervaring zijn.

Dan graag even stil staan bij de hengstencompetitie van vandaag. Bij de 4- en 5-jarige hengsten was het een parcours clear round, niet tegen de tijd. Heel wat combinaties wisten de nul op het scorebord te houden. Zo ook onze neef Jeroen De Winter bij de 4-jarige dekhengsten met Ixion van het Netehof. Bij de 5-jarige hengsten bleef Jeroen Verschueren foutloos met onze hengst Cupido DH (Numero Uno x Padinus). Op de Feestveiling 2011 verkochten we de hengst Caspar (Verdi x Ramiro), en ook hij maakte mooie publiciteit met een prima nulronde bij de 5-jarige hengsten.

Meer strijd werd er geleverd bij de 6- en 7-jarige paarden, met de barrages op chrono.
De reeks van de 6-jarige hengsten werd gewonnen door Donaat Brondeel met Breemeersen Crescendo. Hij bleef een fractie sneller dan Christophe Vanderhasselt met Balou de Coeur Joye (Balou du Rouet x Argentinus).
Bij de 7-jarigen was het eveneens een zoon van Balou du Rouet op een 2e plaats. Koen Vereecke en Bisquet Balou vd Mispelaere was iets trager dan Thomas Van Minnebruggen en Falco van de Noordhoek (Orlando x Polidektus vd Helle).

Volgende week komen de hengsten opnieuw in actie, in manège 't Overdijk in Moerzeke. Naast Cupido zullen we er graag zijn met Donckervoort. De andere kersvers goedgekeurde dekhengsten voor Zangersheide vind je via de bijlage.
http://www.winterequestriannights.be

Bron foto: Galop