13-03-2012

Gregory Wathelet en Cadjanine Z, mooi om te zien!

Nog nooit was Patrik zo zenuwachtig geweest, dat zei hij althans. Op vrijdagnamiddag sprong Cadjanine met Gregory Wathelet de rankingsproef in Vejer de la Frontera. De eerste echte test voor Cadjanine, met haar nieuwe ruiter. Heel anders om het als toeschouwer mee te maken, dan als ruiter, blijkbaar. Het was een super omloop, ze zijn op elkaar afgestemd. De selectie voor de Grote Prijs was binnen, met een mooie en foutloze omloop. (Deze video zal ook spoedig op onze website te zien zijn). Op zondag was het ook Cadjanine die de Grote Prijs voor haar rekening mocht nemen. Na de driesprong werd ze terug even hectisch, en kwam er een bijzonder lichte fout op de hindernis die daarop volgde. Slechts 9 combinaties mochten door naar de barrage, maar we zijn heel tevreden dat die klik er is tussen Gregory en Cadjanine. Met haar snelle ronde, was ze nog goed voor de 15e plaats in de GP. Het volgende weekend krijgt ze rust, daarna is het de viersterrenconcours in Vejer de la Frontera. Binnenkort zal ze heel wat grenzen overschrijden, want het is voorzien dat Cadjanine van 5 tot 7 april mee gaat naar Doha (Qatar), voor de Global Champions Tour. Er gaan deuren open voor onze Cadjanine, en daar zijn we wel heel fier voor.

Wij gaan het iets dichter bij huis houden. De spanning stijgt hier ook al. Vooral omdat we binnen enkele weken hier de Groentenjumping hebben. We hebben wel wat ideeën opgedaan in Vejer de la Frontera. Het is een ongelooflijke organisatie, ze hebben het prachtig voor elkaar. Als we ooit van die ideeën willen overnemen, wordt het een werk van lange adem. We zullen vooreerst maar rustig blijven ademen tot we onze organisaties in april achter de rug hebben, maar daarna ook een lange-termijn-planning op punt zetten. Op korte termijn kan ik beloven dat nu donderdag het hele voorprogramma on-line staat. We moesten hier en daar nog rekenen op groene lichten, vooraleer het definitief te plaatsen.

Waar we hopen op een groen licht, dat is deze week op de hengstenkeuring. We hebben wel enkele speciale paarden op stal staan, maar deze Jumperhens is wel heel speciaal. Zijn moeder is de 30-jarige Fatima. Dit jaar wordt er tijd gemaakt door het BWP om de moeders van de kandidaat-dekhengsten te bezoeken. Men had waarschijnlijk niet verwacht dat zo'n oude merrie nog zou kunnen draven, maar Fatima (dochter van Feinschnitt) is geen alledaagse merrie. Ze is nog mooi, ze beweegt nog geweldig, en ze is moeder van tal van Grand Prix paarden. Zelf heeft Fatima ook succesvol deelgenomen aan internationale wedstrijden. Ruiter Luc Leemans herinnert haar nog steeds als bijzonder talentvol. Haar bekendste zoon is Sandokan, die met Bert Prouvé goede resultaten behaalde tot Nations Cup-niveau. Haar bekendste dochter is onze Cadjanine Z. Fatima heeft Jumperhens (v. Clinton) 3 jaar geleden zelf nog op de wereld gezet. Het is haar laatste veulen geworden, maar zeker ook niet het minste. In Moorsele liep het fout bij het vrijspringen. We hopen dat hij morgen toont wat hij kan. Als hij na de uitgestelde 2e fase door zou mogen naar de 3e fase, loopt hij verder de proeven onder het zadel.
En als hij goedgekeurd zou worden, dan gaan we gewoon heeeeel tevreden zijn. Als het niet zou lukken, dan weten we dat we gewoon een tof paard hebben, en mag er voor ons niets veranderen. Dan is het een gemiste kans. In ieder geval heeft Jumperhens zijn vakantie daarna wel verdiend. Het op zo'n korte termijn zadelmak maken, vergt toch veel van zo'n jong paard.
De BWP hengstenkeuring vangt aan op woensdag 14 maart, het hoogtepunt is voorzien op zaterdag 17 maart. Zaterdagavond is er in de Warre (Neeroeteren) eveneens de finale van de hengstencompetitie.
http://www.bwp.be