30-03-2012

We maken ons klaar voor de belangrijkste concours van het jaar!

Volgende week is het zover; onze jaarlijkse nationale concours, de Groentenjumping.
Het zal reeds voor de 9e keer zijn dat we inrichten, en op die jaren is het een beetje routine geworden.
Nochtans proberen we telkens te leren uit de fouten, en nog te verbeteren waar mogelijk.
Onze eerste editie, was ook heel gezellig, maar daar hadden we bijvoorbeeld niet gedacht aan verwarming.
Met de hulp van Paul Mais en enkele CO-2 branders werd dit snel opgelost. Automatisering in de tuinbouw, heet dat dan. Maar om nog iets comfortabeler te werken is er ondertussen een nieuwe partner gevonden; Air Plus.
De weersomstandigheden zien er goed uit, en bovendien heb je zekerheid van een gezellige en verwarmde tent, uiteraard.

Wat het programma betreft, is er weinig creativiteit mogelijk. Het programma is grotendeels bepaald vanuit de federaties. We houden van korte proeven, die boeiend zijn voor het publiek. Aan de andere kant willen we ook iedereen de kans geven om te rijden.
Daarvoor hebben we gedacht een goed alternatief te hebben met de 2 pistes. De inschrijvingen voor de nationale wedstrijden, daar hebben we pas volgende week maandagavond zicht op. Dan kan je alleen maar hopen op een mooi aantal, niet te veel, niet te weinig.

Wie nog wil inschrijven voor de nevenproeven op de graspiste (ponyproeven, jonge paarden, oefenwedstrijden, Team-kampioenschappen, speedderby), graag zo snel mogelijk. We zouden die ten laatste op zondag 1 april willen hebben, zodat we de startlijsten op woensdag 4 april on-line kunnen zetten. Voor de proeven op zondag, een warme oproep naar ruiters met lef en team-spirit. Er is nog plaats voor enkele teams en deelnemers in de speedderby. Onze voorkeur gaat uit naar LRV ruiters, maar ook individuele of team-deelnames van ruiters uit andere regionales, met paarden die ervaring hebben op 1.20m niveau of meer zijn zeker welkom. Zowel voor de proef 1.20m, als voor de speedderby kan nog vrij ingeschreven worden, aan 15 euro per paard per proef. iemand die nog interesse heeft om in te schrijven, graag even een mail naar ceulemans.k@scarlet.be of naar groentenjumping@gmail.com.

De proef waar we zelf ongelooflijk naar uit kijken, dat is de familierelais op zondagavond. We zullen een record aantal eigen ponyruiters aan de start zien, want ook de tweeling Catherine en Lauranne Spits willen hun debuut maken.. Iedereen heeft dan ook zijn sportieve partner uitgekozen, die achteraf een klein parcours moet springen, op eigen krachten. Er wordt dus door iedereen nog hard geoefend. De punten en prijzen worden gegeven met Pasen..

Het hoogtepunt van de Groentenjumping is maandagnamiddag met de Grote Prijs. In de prijzenpot is er 10.000 euro te verdelen, niet mis.

Als je het vergelijkt met de prijzenpot op de Global Champions Tour, is dit misschien peanuts. Voor ons is de Global Champions Tour onbereikbaar, zoals voor de meeste ruiters. Eén van onze paarden brengt het nu wel tot in Doha, voor de eerste manche van de Global Champions Tour. Als Cadjanine het vliegtuig op wil, vertrekt ze volgende week met Gregory Wathelet richting Qatar. Op zaterdagavond 7 april wordt daar de Grote Prijs afgewerkt. Twee dagen later wordt er dus die andere belangrijke Grote Prijs afgewerkt, in St-Katelijne-Waver! Vorig jaar was Cadjanine daar nog present, maar moest ze de winst laten in de GP aan Patrik met Va-Vite.

Bron bericht: gj