04-04-2012

Groentenjumping; wijzigingen in het programma. Extra proeven wegens volzet!

Een nationale concours die volzet is, het zou niet mogen kunnen.. Die reactie hebben we gekregen van tal van "gestrande" ruiters.
Inderdaad, dat is nog maar zelden gebeurd, en we moeten het ook mee ondergaan. Ergens geeft het ons een extra motivatie, om al die ruiters iets extra te geven, als dank voor hun komst. Maar we hebben uiteraard ook ruiters moeten teleurstellen. Het zat helemaal vol, en de 4 extra nationale proeven op de graspiste, was momenteel het enige extra dat we konden doen. Een oproep aan de springcommissie, om in dit geval wel het aantal paarden per ruiter, per proef terug te brengen van 3 naar 2. Zo worden er plaatsen voor andere ruiters gecreëerd. Democratie in paardenland, zo hebben we het graag.

Het zullen dus drukke dagen worden in St-Katelijne-Waver. Zeker kunnen we genieten van pure sport.

De wedstrijden starten van vrijdag 6 april tot en met maandag 9 april om 9u. Twee proeven starten een half uur vroeger; dat is de 1.20m proef op vrijdag op de zandpiste, en de proef 1.25m op zaterdag op de graspiste. Deze 2 proeven starten om 8.30u! Bekijk dagelijks toch nog even de website voor het laatste nieuws, want vooral op vrijdag en zaterdag wordt het bijzonder druk. Als de jury zou beslissen om het aanvangsuur te wijzigen, wordt dit ook hier meegegeven.

Op de graspiste zijn de volgende proeven bij gekomen:

vrijdag 6/4/12: proef 1.20m nationaal (aanvang: 9u)
en proef 1.30m nationaal (aanvang: +- 11.30u)
Aansluitend springen de 4- en 5-jarigen; start voorzien omstreeks 13.30u.

zaterdag 7/4/12: proef 1.25 nationaal (aanvang: 8.30u)
proef 1.35m nationaal(aanvang: +-11.30u)

Voor de ponyruiters is dit wel een belangrijke wijziging:
De eerste ponyproef 70cm begint rond 13u. Er waren niet teveel inschrijvingen voor de pony's, dus dat zou prima moeten verlopen. De volledige startlijsten komen morgen op deze website, maar het is om alvast een richting te geven.

Morgen zal nog een bijzonder drukke dag worden om alles tijdig klaar te hebben. Met een warme oproep naar onze medewerkers met groene vingers.. Het is morgen "bloemekes-dag". Met hierbij onze dank aan Agora, bloemenspecialist.

Kom zeker het resultaat live bekijken, hier in St-Katelijne-Waver. Waar de wedstrijden live kunnen gevolgd worden van in de huiskamer, dat is in Doha. Op zaterdagavond wordt daar gestreden voor een prijzenpot van maar liefst 450.000 euro..
Nergens een nul teveel getypt?

Geld is niet alles. Hier in Katelijne is de te winnen beker in de Grote Prijs zeker groter, het applaus is warmer, de champagne lekkerder, en de regen natter..

We duimen zeker en vast voor Gregory Wathelet en onze Euphony Cadjanine Z in Doha! We kunnen eigenlijk nog niet geloven dat ze echt ginder is. Toch maar even checken via deze link, en achteraf op Eurosport.. Als Cadjanine het zaterdagavond goed doet in Doha, kan het feest in St-Katelijne-Waver beginnen. Als ze het slecht doet, gaat het feest ook gewoon beginnen!

De startlijsten van de nationale proeven en de nevenproeven van Groentenjumping zijn eveneens hier in bijlage te bekijken. We willen wel duidelijk melden dat ook alle nevenproeven in correct ruiteruniform moeten gereden worden. Voor alle zekerheid..
http://eventcontent.hippoonline.de/669/669zeitplanDEU.htm

Bron bericht: GJ