22-06-2012

Nu zondag finale wedstrijd jonge paarden Lommel; jonge Z-paarden in Lanaken.

Voor Patrik geen wedstrijd op vrijdag; dan gaat hij de Belgen aanmoedigen in Rotterdam tijdens de Nations Cup. Cadjanine en Gregory zijn er vandaag niet bij. Als alles volgens plan verloopt, zou Cadjanine wel eens in Aken kunnen geraken..
Die landenprijs wordt gehouden op vrijdag 5 juli. Omdat we dit jaar een ponykamp organiseren, in samenwerking met de gemeente St-Katelijne-Waver, tijdens net die eerste week van juli, hebben we geen bus ingelegd.. Als Cadjanine aan de start zou komen, zullen we zelf dan wel tegen dan ook hier wel in de startblokken staan.

Zo ver zijn we nog niet; eerst dit weekend zelf nog op concours gaan. Op zaterdag en zondag trekt Patrik naar de Gold League wedstrijd in de Kraal in Zandhoven.
Voor Jonas Vervoort is het zowel op zaterdag, als op zondag een wedstrijd in Lanaken voor paarden die bij hun geboorte in het studbook Zangersheide zijn ingeschreven. Er zijn 4 manches voorzien, en de 5 beste vijf- en zes-jarige paarden mogen door naar het Wereldkampioenschap in Lanaken voor de jonge paarden in de maand september.
De eerste 2 manches zijn dit weekend. Gaan mee naar Lanaken: Crownboy Z, Hidalgo DH Z, Vittangi DH Z (halfbroer van Ulano), Vichy DH Z (halfzus van Withney), Carrera DH Z (halfzus van Va-Vite, dochter van Cento Lano), Vivaldi DH Z (halfbroer van Topinambour), Valetta DH Z (halfzus van Uletta), Veneto DH Z (zoon van Withney), Vita Louise DH Z.

Onze neef Jeroen De Winter heeft met zijn examens gedaan, en kan naast goede examens ook terugblikken op een fantastische reeks bij de kwalificaties van de jonge paarden. Deze wedstrijden waren in het kader van de SBB-competitie, in samenwerking met LRV. Hij wist al zijn jonge paarden te plaatsen voor de finale, die nu zondag gehouden wordt in Lommel (Balendijk). Jeroen zal er de goedgekeurde dekhengsten Ixion van het Netehof en Vondel DH Z (Va-Vite x Darco) rijden. Daarnaast heeft hij ook de merries Habelle, Gravin en Gretel als mogelijke troeven bij.
Meer info over deze wedstrijd op www.lrv.be.
http://www.chio.nl/en/chio-2012/chio-live/starting-orders-results