25-06-2012

Jeroen De Winter; winnaar van reeks 6-jarige paarden met Gretel op nat JP!

Bijzondere prestatie van onze neef Jeroen De Winter. In Lommel wist hij zijn 2 vosse merries Gretel en Gravin te plaatsen voor de barrage. Met Gretel (dochter van Corland), nam hij als vroege starter de leiding. Er werd wel moeite gedaan om zijn tijd te verbeteren, maar niemand slaagde hierin! Zelf mocht hij nog een poging ondernemen met Gravin (v. Darco). Ook daar bleef hij foutloos, en een tijd die goed genoeg was voor de 5e plaats. Op zo'n nationaal kampioenschap komen de beste combinaties bij elkaar, dus het is wel heel knap, om in de hoogste reeks 2 paarden binnen de top 5 te hebben.
We wensen Jeroen van harte proficiat, en nog héél veel succes met zijn paarden dit verdere seizoen. Op naar de volgende uitdaging. Hij moet met Gretel en Gravin maar eens naar Gesves gaan, voor het Belgisch Kampioenschap jonge paarden.

Jonas Vervoort was eveneens in Limburg actief met de jonge paarden. Op zaterdag waren 4 paarden in de barrage bij de 5-jarigen; met een dubbel foutloze omloop voor Hidalgo (Hunter x Burggraaf), Vivaldi DH Z, Veneto DH Z en Carrera DH Z. Bij de 5-jarige paarden op zondag was hij met 3 paarden in de barrage; Vivaldi (Va-Vite x Veneur de Luc), Veneto (Va-Vite x Withney vd Dwerse Hagen) en Carrera (Cento Lano x Rapsody (v.Clinton)). Veneto bleef daar voor de 4e keer foutloos, goed voor de 4e plaats in de proef, 2e plaats in de tussenstand. Op 21 en 22 juli zijn de 3e en 4e manche, maar voorlopig houdt Veneto zicht op kwalificatie voor het WK in Lanaken. De top 5 na de 4 manches zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap in september.

Patrik had eveneens een goed weekend in Zandhoven, voor de Gold League. Delphine (v. Triumphe de Muze) won haar eerste wedstrijd in de 1.25m proef op zaterdag. Comptesse vd Withoeve (v. Sheyenne de Baugy) blijft verrassen op een aangename manier, op 1.35m niveau. Lady Mc Beth en Uletta deden het ook prima in de 1.35m proef. Voor de Grote Prijs 1.45m was Patrik niet gebleven in Zandhoven. Hij wou gaan supporteren voor Wavria die KV Mechelen op bezoek kregen. Als supporter was hij wel niet zo succesvol. Op vrijdag ging hij immers ook de Belgische ploeg aanmoedigen in Rotterdam. Daar was de landenprijsvoor de Belgen niet zo goed verlopen, met de 8e en laatste plaats... De Belgen hebben zich wel prima herpakt in de Grote Prijs, met 4 nulrondes in de basisomloop voor Rik Hemeryck, Ludo Philippaerts, Nicola Philippaerts en Jos Lansink. Een pechfout viel er te noteren voor Maurice Van Roosbroeck en Dylano. Voor Wavria 's avonds was het ook net niet. Zij verloren met 0-17... KV Mechelen zit dan weer wel op schema, goed zo.

Volgend weekend dan beter maar niet supporteren, maar gewoon zelf op concours gaan. Er is voor het eerst een driesterren-concours in Bonheiden. Patrik tekent graag present. Hij gaat er aan het werk met Va-Vite en Withney.
http://www.lrv.be