10-07-2012

Duimen voor Gregory Wathelet bij zijn eerste deelname Olympische Spelen !!

Vroeger was het voor ons ook uitkijken naar de nieuwe rankings. Ondertussen hebben we daar rust in gevonden. De laatste 5 jaar stond Patrik haast ononderbroken in de top 200 van de FEI ranking. Dit is nodig om selecties te kunnen bekomen voor de internationale wedstrijden.
Patrik blijft bijzonder gemotiveerd, maar beseft dat deelname aan 5-sterrenwedstrijden even niet aan de orde is.
We hebben toffe paarden genoeg, en prestaties op 3-sterren-niveau brengen ons zeker ook voldoening. Laat ons hopen dat het dit weekend o.a. mag lukken in Vichy.. We kunnen ook tevreden zijn met het succes van iemand anders.

De meest recente FEI ranking maakt duidelijk dat Gregory Wathelet een duidelijke klim blijft maken. Hij is ondertussen gestegen naar de 22e plaats!
In ieder geval zijn we ook ongelooflijk blij dat Gregory Wathelet in zijn opzet geslaagd is. Samen met Cadjanine Z heeft hij op minder dan 200 dagen een selectie bekomen voor de Olympische Spelen. Het is trouwens voor het eerst dat de nu 31-jarige Gregory zal deelnemen aan de Olympische Spelen. We hopen van harte dat hij er ook van mag genieten. We zullen het zelf van een afstandje mogen volgen, en verwijzen graag naar de website; speciaal opgericht door de KBRSF om meer info te geven over de Spelen.
Via het document in bijlage, kan je zien dat het allemaal begint op 4 augustus met de 1e individuele kwalificatie, op 5 augustus de 1e ronde van de landenwedstrijd. Als de Belgen dat goed doorstaan, is er de finale van de landenwedstrijd op 6 augustus. De finale voor de individuele deelnemers is voorzien op 8 augustus.

Uiteraard staan we als 1 man achter het hele team; met eveneens Dirk Demeersman, Jos Lansink en Philippe Lejeune. Als reserve reist Olivier Philippaerts eveneens mee naar Londen.
Vooraleer de Olympische Spelen beginnen, hebben de Belgen nog enkele belangrijke afspraken. Dit weekend is er een volgende manche in de Top Series; in het Zweedse Falsterbo.
Vorig jaar was Patrik daar nog van de partij samen met Cadjanine. Het team dat nu afreist naar Falsterbo: Donaat Brondeel, Ludo Philippaerts, Dominique Joassin, Nicola Philippaerts en Koen Vereecke.
http://games.equibel.be/?lng=NL