22-07-2012

Veneto DH Z; zoon van Va-Vite uit Withney; gekwalificeerd voor WK 5-jarigen!

Er werden 5 wildcards uitgereikt bij de 5-jarige en 6-jarige paarden, geboren in het Studbook Zangersheide, voor het Wereldkampioenschap jonge paarden. Dit WK wordt gehouden in september op het domein van Zangersheide in Lanaken, een wedstrijd waar elke fokker naar uit kijkt.

Na de eerste 2 manches in juni had Veneto DH Z nog uitzicht op het behalen van zo'n fel begeerde Wild Card.
Veneto mocht dan dit weekend niet in de fout gaan. De 5-jarige zoon van Va-Vite uit onze eigenste Withney (v. Codex x Feo) deed het prima. Met opnieuw 2 dubbel foutloze omlopen op zaterdag én op zondag, neemt hij de 3e plaats in het eindklassement. De Wildcard is dus meer dan verdiend.
Valetta (Va-Vite x Thunder), is een 5-jarige halfzus van Uletta Dwerse Hagen. Zij liet tijdens de kwalificaties ook een bijzonder sterke indruk na. Op zondag werd ze knap 5e bij de 5-jarigen. Meer info en de klassementen via de link.

Deelname aan een kampioenschap is al heel wat, medailles halen is dan weer een ander paar mouwen. Dat bleek dit weekend eveneens in Fontainebleau. De ponyruiters, pony's en ouders hebben nochtans hun uiterste best gedaan. Ze bleven niet gespaard van pech, en zagen op cruciale momenten een medaille aan hun neus voorbij gaan. We hebben het zelf mogen zien in Fontainebleau hoe prachtig dit Europees Kampioenschap wel georganiseerd werd, en welk hoog niveau de ponyruiters halen. Dat het dan net niet is, dat mag zeker geen ontmoediging zijn. Voor onze 13-jarige neef Jorich Spits was het eveneens een hele ervaring op zijn eerste deelname op een Europees Kampioenschap eventing. Misschien was hij zelf ontgoocheld dat hij onderweg 2 weigeringen opliep, maar hij haalde toch veilig de finish. Dat op zich was al geen gemakkelijke opdracht..

Na een hele poos geen wedstrijden meer gehad te hebben, trekken onze ponyruiters volgende week voor hun volgend LRV tornooi naar Lichtaart, op zondag 29 juli.
Voor Patrik staat de wedstrijd in Beervelde op de agenda. Onze Lady Mc Beth (Limbus x Carthago) liet vandaag in Moerzeke zien dat ze in prima vorm verkeert. Ze kreeg weliswaar 1 fout in de barrage van de 1.40m GP, goed voor de 9e plaats. Winst was voor Eiken Sato, voor Wilm Vermeir, Tom Dhaeyere, Thomas De Wit en Hanne Mertens.

Het Flanders Horse Event vangt aan op donderdag 26 juli. Dat Withney en Va-Vite, trotse ouders van Veneto DH Z, naar Beervelde gaan, dat staat vast. Waarschijnlijk zal Lady Mc Beth hen vergezellen.
http://www.zangersheide.com/nl/Z-Kwalificatie