25-07-2012

De meningen waren verdeeld...

We zijn eigenlijk heel trots. Fier dat Cadjanine het maakt tot aan de Olympische Spelen. Het is zeker ook de verdienste van Gregory Wathelet. Maar toch zijn we heel fier op de weg die Cadjanine heeft afgelegd, die we voor een groot stuk samen hebben afgelegd.
Het was spijtig de moment dat ze hier van stal is vertrokken. Maar we zijn niet met lege handen achter gebleven.
Toen Cadjanine in 2009 de finale sprong van het Wereldkampioenschap in Zangersheide was ze drachtig van een veulen. Dat veulen zou voor ons bijzonder worden.
Het was de bedoeling dat het met embryotransplantatie zou uitgespoeld worden. Uit de spoeling kwam niets uit, maar achteraf bleek dus dat het vruchtje zich vastgenesteld had en dat Cadjanine zelf dragend was.
In mei van 2010 werd ze dan geboren; onze Ultra Precious, genoemd naar haar vader Ultra Boy. De Heartbreaker x Jus de Pomme hengst werd nog Belgisch Kampioen bij de 5-jarige paarden, en verhuisde achteraf naar de stal van Eric Lamaze. Een kwetsure besliste echter over een vroegtijdig einde aan zijn sport-carrière.
Ook Ultra Boy was voor ons heel bijzonder.
We wilden voor Ultra Precious enkele weken na haar geboorte een andere merrie klaar zetten, die haar zou kunnen groot brengen. Op die manier zou Cadjanine terug sneller in de sport kunnen.
Maar de gezondheid van Ultra Precious besliste daar anders over. Als veulen was ze niet sterk en had ze weinig weerstand. In het belang van het veulen, moest Cadjanine dan maar langer op rust blijven. Toen ze 3 maanden was, was het even kritiek en moesten Cadjanine en Ultra Precious opgenomen worden in een kliniek. Het kwam allemaal wel goed. Ik vond ze toen al héééél mooi, terwijl iemand met een nuchtere kijk eerder zijn bedenkingen had.
De meningen waren verdeeld. Nu zijn we 2 jaar later, en ons "lelijke eendje" is stilaan een flinke merrie aan het worden. We zijn ook fier dat we ze nu met een foto kunnen tonen.

Waarschijnlijk zal Ultra Precious niet over het vermogen beschikken van haar moeder, want dat is wel speciaal. Sowieso blijft ze waar ze nu staat, bij ons.
Als ze voor de topsport later niet kan dienen, dan zijn onze kinderen al kandidaat om met haar te rijden. Als je één van onze tweelingdochters deze week aan het werk wil zien, zij maakt haar eerste publieke optreden.
Voor het team van Euphony zal onze Lauranne Spits op donderdagavond de mascotte zijn bij de "Battle of the Clubs". Het is misschien maar een nevenproef in Beervelde, maar Lauranne is maar wat fier dat ze mag meedoen op zo'n mooie jumping.

Naast showproeven is er heel wat topsport te beleven. Meer info via de link.
In 2009 wonnen Patrik en Withney in Beervelde de Grote Prijs. De laatste weken lijkt Withney terug in goede vorm te zitten, en ze zal zeker van start gaan vanaf donderdag.
Het Flanders Horse Event wordt voor sommige ruiters nog als laatste voorbereiding gebruikt voor de Olympische Spelen. Cadjanine heeft vorige week nog een voorbereiding gehad in Moorsele. Het echte grote werk begint volgende week in Londen, op zaterdag 4 augustus.
De Belgische springruiters zullen vrijdag in Londen de openingsceremonie van de Olympische Spelen bijwonen. De paarden vertrekken op woensdag 1 augustus. Voor ons is er maar 1 ding dat we nog kunnen doen. Dat is om achter het team te gaan staan, en kei hard mee supporteren op een goede afloop en Belgisch succes.
http://www.flanders-horse-event.com/_html/main.php?taal=nl&page=home

Bron foto: Kris Van Steen