07-08-2012

Gregory en Cadjanine naar de finale in Londen!!! Ook Jos Lansink gaat door!

We hebben het in Londen mee mogen beleven. Fantastische organisatie, prachtig complex. Als je extra reis-ervaringen wil lezen, moet je zeker eens kijken naar de blog die de Cavalor reizigers, en VLP medewerkers bijhouden.
Uiteraard gemengde gevoelens. Een medaille lijkt zo belangrijk, maar het is oh zo moeilijk.
In ieder geval kunnen we zeggen dat de sport gewonnen is in de landencompetitie. Prachtig duel tussen Engeland en Nederland. Iedereen kent het scenario. Als laatste ruiter voor Nederland in de basisomloop kon Gerco Schroder met een foutloze omloop het goud veilig stellen. Toen er een eerste fout kwam van Gerco en London, wist iedereen dat er geen tweede fout mocht komen, wilden ze nog strijden voor het goud en zilver in een barrage. Die barrage kwam er, en daar waren de Britse ruiters oppermachtig. Goud voor Groot-Brittanië, zilver voor Oranje, en het brons voor Saoudi-Arabië.
België was er niet meer bij voor de finale van de landencompetitie, maar individueel konden Dirk Demeersman, Gregory Wathelet en Jos Lansink zich wel nog plaatsen.
Bufero deed zijn uiterste best, maar kreeg 3 spijtige fouten, uiteindelijk goed voor een individuele 38e plaats, terwijl de 35 best geklasseerde combinaties doormogen naar de finale. Gregory Wathelet en Cadjanine kregen 1 fout op het middelste element van de driesprong, en ze zijn er bij!!! Ook Jos Lansink heeft Valentina prima aan het springen, en mocht met één fout in de 3e kwalificatie, 8 punten in totaal ook door naar de finale.
Op woensdag is alles te herdoen. Iedereen start opnieuw met een blanco score.
Woensdagmiddag omstreeks 13u Belgische tijd begint de individuele finale. Naar de 2e ronde van de finale mogen de 20 beste combinaties door. Op woensdagavond kennen we de nieuwe Olympische kampioen, opvolger van Eric Lamaze en Hickstead.
Wij zijn ongelooflijk fier dat Cadjanine de finale heeft gehaald. Gregory hoopte op een finaleplaats. We wensen Gregory en zijn hele team alvast van harte te feliciteren voor deze kwalificatie. Het is al prachtig, laat ons realistisch zijn, 2 voeten op de grond. Maar wie weet? Op onze steun mogen Jos en Gregory zeker rekenen!
Of het live te zien is op TV weten we niet. Voorlopig kan het wel te volgen zijn via www.eurovisionsports.tv, dan doorklikken naar Equestrian, en zoeken naar de juiste datum van uitzending. Ook de vorige jumpingdagen kunnen op die manier herbekeken en herbeleefd worden.
Wij brengen Londen een tikkeltje naar St-Katelijne-Waver, en volgen het samen met ons team, onze vaste aanhang van Stal Ceulemans en de Cadjanine-fans. Mensen die weten dat de champagne koel kan staan, maar dat het even goed koffie kan zijn... Het begint van nul af aan. De finale is bereikt. Of de top 20 ook nog mogelijk wordt, we zullen het snel weten. Wordt vervolgd..
http://blog4.vlp.be

Bron foto: www.gregorywathelet.com