20-08-2012

Pieter Kenis of Matthias Hens; topprestaties in Gesves.

Het weekend zit er op. Een weekend waar nog veel over gepraat zal worden. Dit jaar was het opvallend dat er in de Super League geen zwak broertje tussen zat. De landen waren aan elkaar gewaagd, en dan wisten we dat het in Dublin een thriller zou worden, of een loterij.. Niettegenstaande de ex aequo 5e plaats op vrijdag, zou België toch degraderen.. Ook voor Zweden ziet het er niet rooskleurig uit. Er zouden nieuwe regels gemaakt worden voor het volgende seizoen in de Super League, maar of die nieuwe regels een oplossing brengen, we zullen het zien.

Over regels gesproken, in Gesves hebben ze toch getwijfeld bij het kampioenschap van de 6-jarige paarden.
Zowel Pieter Kenis, als Mathias Hens hebben topprestaties geleverd in Gesves. Topfavoriet Yves Vanderhasselt reed een prima barrage met Gladys, vorig jaar nog wereldkampioen bij de 5-jarigen. Pieter en Mathias hebben hun roots in de LRV van Antwerpen. Snelle jongens, die de tijd van Yves nog wisten te verbeteren.
Eerst werd Pieter Kenis uitgeroepen als kampioen, zilver voor Mathias, brons voor Yves Vanderhasselt.
Na 5 minuten is de jury op deze beslissing terug gekomen, want Pieter Kenis zou een volte gemaakt hebben, en daardoor zijn lijn doorkruist hebben, wat 4 strafpunten oplevert.
Of dit zo is, daar zijn sommige kenners het niet over eens.
Als Patrik zich een kenner mag noemen, denkt hij dat dit enkele tijd geleden is aangepast in de reglementen, en dat je, zolang je geen hindernis hebt aangereden, je wel een volte mag rijden zonder dat hiervoor strafpunten mogen gerekend worden. Door de 4 strafpunten, zakte Pieter Kenis wel van de eerste naar de 4e plaats.

Waar geen discussie over is, dat is over het feit dat onze Jeroen De Winter mee kampioen is geworden bij de 4-jarige paarden. Samen met Illuna van het Netehof (Casall x Darco), en 5 andere combinaties slaagden ze er in de dubbel nul te houden in de finale, en hebben ze de titel "elite" behaald.
Jonas Vervoort had met Carabas (v. Caretino) 1 fout in de basisomloop in de finale van de 5-jarige paarden, toch een verdienstelijk kampioenschap voor Carabas.

Wie het ook weer prima gedaan heeft, dat is Lady Macbeth in het Franse Macon. Op vrijdag was ze met Patrik 4e in de 1.45m proef. Va-Vite wou niet onderdoen voor het vrouwelijk geweld, en hij deed nog beter op zaterdag met een derde plaats in de 1.45m proef.
Op zondag een beetje last van de warmte, en 3 fouten in de Grote Prijs voor Va-Vite.. Pech.
Volgend weekend mag Jeroen rekenen op Va-Vite voor de wedstrijden Gold League in Vilvoorde.
Patrik zelf trekt naar Verbier (Zwitserland) met Withney, Lady Mcbeth en Comptesse.

Dit weekend waren er heel wat wedstrijden. Op zaterdag werd de grootste prijzenpot verdeeld in de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Valkenswaard. Resultaten via de link. Op een 10e plaats zien we Eric Lamaze met Coriana van de Klapscheut. Sinds 2 maanden zijn we de trotse eigenaars van Luriana van Klapscheut, een halfzus van deze Coriana, met als vader Elvis Ter Putte. De weg is nog lang voor Luriana, momenteel nog maar een jaarling.
http://results.scgvisual.com/2012/valkenswaard/r37.html