23-08-2012

Patrik goed van start gegaan in Verbier; 4e met Comptesse vd Withoeve.

Patrik kent heel wat van paarden en paardrijden, maar het kennen van de regels, dat laat hij best aan een jury over. Toen Patrik nog als LRV-lid regelmatig moest jureren, waren er regelmatig jury-cursussen. Af en toe wijzigt de regelgeving, en soms is het nuttig dit op te frissen. We komen even terug op het vorige nieuwsbericht, mbt de finale van het Belgisch kampioenschap bij de 6-jarige paarden.
In de praktijk komt zo'n geval niet gauw voor, maar laat het nu net op zo'n kampioenschap gebeuren.
Enig opzoekwerk leert ons dat de jury in Gesves het bij het rechte eind had. Er is een tijd geweest dat een volte (bij het niet-aanrijden van een hindernis) niet gerekend werd als een weigering, maar het reglement is ondertussen terug aangepast; en wel als volgt:

Het huidige FEI-reglement dat nu van toepassing is zegt bij artikel 219, punt 1.4 het volgende: 1.4 de min of meer regelmatige cirkel of groep van cirkels, op eender welke plaats in de piste of om welke redendan ook gereden.(Een cirkel wordt aanzien als een cirkel als de deelnemer zijn lijn heeft geraakt of heeft gekruist)Het rijden van een cirkel rond de laatst gesprongen hindernis is eveneens een ongehoorzaamheid behalve indiende lijn van het parcours dit vereist.

Tot hier het reglement. Het doet geen afbreuk aan de prachtprestaties van kampioen Matthias Hens, vice-kampioen Yves Vanderhasselt, Pieter Kenis en co, vorige zondag in Gesves. De jury heeft altijd gelijk, en dus ook in Gesves met terechte kampioenen. Met die kennis zal Patrik o.a. in Verbier zeker ook rekening kunnen houden. Vanochtend is Patrik alvast goed van start gegaan op Zwitserse bodem.
Comptesse deed dit al prima met een 4e plaats.
In eigen land staat er een mooie nationale concours op de agenda, waar we ook graag van de partij zijn.
Onze neef Jeroen De Winter zal er voor onze stal Rapsody, Va-Vite en Uletta rijden.
Ook Jonas Vervoort neemt deel in Vilvoorde met Qamdo, Bertolo en Centa.
Meer info via: www.jumping-vilvoorde.be.
Ondertussen zijn we bij ons thuis bijna aan de laatste dag van ons 2e ponykamp, ingericht in samenwerking met de gemeente St-Katelijne-Waver.
Onze pony's zijn weer super braaf geweest; en weeral wordt het duidelijk op hoe een snelle tijd kinderen leren omgaan en rijden met pony's.
Zondag mogen de pony's terug doen waar ze zich nog het beste bij voelen; en dat is mee op wedstrijd gaan.
Onze ponyruiters springen hun voorlaatste regionale LRV wedstrijd in Vorselaar. Benieuwd of er nog extra selectiepunten te verdienen zijn om te kunnen deelnemen op het provinciaal LRV ponytornooi, dat gehouden wordt op 16 september in Leest. Vorige zondag waren we te gast op het pony-tornooi van Bornem. Het was een heel mooie inrichting, met Cisse Sebrechts van Broechem als winnaar in de reeks D midden. Voor Cisse is het ondertussen zijn 2e overwinning in de hoogste reeks bij de pony's in provincie Antwerpen.
http://www.verbier-cso.com/fr/epreuves-resultats/Liste-des-resultats.html