03-09-2012

Titels voor Leen Verwimp, Jorien Livens en Leonie Peeters in Nieuwpoort!

We hebben het in Nieuwpoort van dichtbij mogen meemaken. Er is talent in ons land. Het Belgisch kampioenschap van de amazones werd gewonnen door Jorien Livens met Connassis vd Helle. Jorien maakt eveneens deel uit van LRV Kontich, waar ook onze kinderen zijn aangesloten.
Jorien en onze neef Jeroen De Winter hebben het vroeger veel tegen elkaar mogen opnemen in de ponyrubrieken. Beiden hebben ze er hard voor gewerkt, en nu kunnen ze vruchten plukken van die inzet. Jeroen was dit weekend aan het werk op de Gold wedstrijd van Zandhoven. Op zaterdag was hij goed voor de 4e plaats in de 1.40m proef met Va-Vite.

Onze kinderen Thibeau en Marnick Spits waren actief in Nieuwpoort. Thibeau deed het prima met Sunny; elke dag was hij dubbel foutloos. Op zaterdag durfde hij zelf al iets sneller gaan en waren ze goed voor de 5e plaats.
De Beker van Belgie Scholieren was een maatje te hoog gegrepen voor Marnick. Hij was zelf bijzonder onder de indruk van de hoogte. In de troosting deed hij wel mooie rondes met Uriano St Benoit en Bijou en kijken we terug op een leerrijke ervaring. Er zijn enkele scholieren die het bijzonder goed doen, en totaal niet onder de indruk zijn van hoge of brede hindernissen. De Beker van Belgie Scholieren is gewonnen door Leen Verwimp. Het zilver en brons waren voor Marie Bonet en Zoe Conter. Zoe pakte eveneens het zilver op het BK van de amazones in Nieuwpoort.

Dan bleef er nog een belangrijk Belgisch Kampioenschap, dat van de pony's. In de finale zagen we de 7-jarige pony Amethist, vroeger nog bereden door onze Jeroen De Winter, nu onder het zadel van Kobe Hendrickx. Voor Kobe was het eveneens zijn eerste BK. Er kwamen in de finale wel enkele fouten, maar deze combinatie zal zeker nog van zich laten horen.
Het goud, zilver en brons gingen naar ervaren duo's. Voor het 2e jaar op rij is het brons voor Laurens Mathyssen en Winnetou de Semilly. De titel ging naar Leonie Peeters die geen enkele fout maakte op het hele kampioenschap met Kyra. Romy Morsinckhof en Diamand veroverde het zilver na een barrage met Laurens Mathyssen.

Via de link zijn de resultaten te vinden van de Gold League in Zandhoven. Op vrijdag was Nico Vanderplaetsen met Wrangler goed voor de 2e plaats in de 1.20m proef. Ook op zondag reed hij zich in de prijzen in de 1.25m proef.
De Grote Prijs CSN Zandhoven werd gewonnen door Sven Van Dijck.
Patrik heeft zichzelf en de paarden een weekend rust gegund. Hij vertrekt deze week naar Frankrijk. Van 6 tot 9 september staat de CSI Castres op de agenda. De paarden trekken dan verder voor de mooie driesterrenconcours in Villeneuve Sur Lot (van 13 tot 16 september).
Mogen mee op "vakantie": Withney, Comptesse en Uletta.
http://www.equibel.be/prg/results/results_events_cs.php?eid=35752&tnr=7