05-09-2012

Resultaten zeggen niet altijd alles; genieten van de beelden via Sporza.be.

We hoorden het al op het nieuws; het dubbel goud behaald in de dressuur op de Paralympische Spelen in Londen. Het was onze landgenote Michèle George die dit klaar speelde met haar paard Rainman. Op Sporza hebben ze er een mooie reportage over gemaakt; om kippevel van te krijgen.
Resultaten alleen zeggen niet alles. Dikwijls zit er een verhaal achter. We hadden zelf al even gaan kijken op de website van de concours van Gijon om te zien wie er sterk gepresteerd had in de Grote Prijs. Tof dat er winst was voor Trevor Coyle met Jubilée. Naast winst in de Grote Prijs van Beervelde, deze 5-sterren Grote Prijs voor de Ierse ruiter die al jaren in Belgie verblijft.
Opvallend was ook te zien dat Maurice Van Roosbroeck uitgesloten was met Calumet. Het is al een tijdje een topcombinatie, die maar zelden in de fout gaan.
Deze keer ging het mis op één hindernis, met een val tot gevolg. Maurice brak hierdoor zijn sleutelbeen. Binnen enkele weken zou Maurice Van Roosbroeck zijn titel kunnen verdedigen op het Belgisch Kampioenschap in Lanaken. Laat ons hopen dat Maurice spoedig herstelt.

Vanavond vertrekt Patrik met Uletta, Withney en Comptesse richting Frankrijk, naar de 2-sterrenconcours in Castres.
Vorig jaar werd Patrik daar nog 5e in de Grote Prijs met Cadjanine Z. Hij was ook bijzonder goed in de afsluitende ezelskoers, maar moest daar de duimen leggen voor Eric Navet.. Patrik vond zijn ezel nogal aan de koppige kant..
Hopelijk laten Withney, Uletta en Comptesse zich van hun beste kant zien, en kunnen er mooie resultaten behaald worden. Vanaf vrijdag te volgen via deze link.
http://www.horse-timing.com/web/timing/csi-results-2012/castres-0912