16-09-2012

Marie Sebrechts; provinciaal kampioene D midden, Jorich Spits in C midden.

Bij de ponywerking LRV zijn er 3 echte kampioenschapsreeksen; de hoogste klasse voor de B-, C- en D-pony's.
Laten we dan beginnen met de kleinsten; de reeks B licht.
Daar hadden we twee vertegenwoordigers met Julie Ceuterick (Kadeeke) en onze Thibeau Spits (Wiske en Saartje).
Wiske ging in de basisomloop in de fout, maar Julie en Thibeau hadden toch ieder 1 ijzer in het vuur in de barrage.
In deze barrage kwamen er niet minder dan 17 combinaties aan de start. Door de eerste barragekandidaten werden er heel wat fouten gemaakt. Michèle Malisart reed een vlotte nulronde, en bleef lang de enige foutloze. Ons nichtje Julie Ceuterick slaagde ook in een nulrit, wat haar de uiteindelijke 4e plaats zou opleveren, en waarschijnlijk een ticket voor het nationaal tornooi.
Thibeau moest net na Julie binnen, hij probeerde een wending nog korter te nemen. Het zag er allemaal goed uit, tot in de laatste wending. Daar verloor Saartje haar evenwicht, en gingen ze samen tegen de grond. Zonder veel erg, maar spijtig dat het net dan moet gebeuren. Een mooie troostprijs achteraf was wel dat hij derde was in de stijl, en dus toch nog een medaille had.
De echte kampioenen in B licht, kwamen van LRV Broechem. Max Sebrechts en Billie wonnen zowel in snelheid, als in stijl. Op de tweede plaats in de barrage zagen we Ruben Van Dijck, net voor Michèle Malisart.

De reeks C midden kende slechts 3 barragekandidaten. Gianni De Laet reed een mooie barrage, vlot en foutloos. Onze neef Jorich Spits wist wat te doen als hij als laatste starter in de ring verscheen. Hij deed het eveneens foutloos met Wolf en was sneller, goed voor de provinciale titel C midden! Met diezelfde Wolf won hij bovendien ook nog eens in dressuur. Mooi, mooi!
De laureaat in het stijlspringen van C midden kwam eveneens van LRV Merksplas, met Jules Wauters.

Tenslotte het kampioenschap D midden. Op dat moment stond er een massa volk te kijken; aan het genieten van mooie sport.
Onze zoon Marnick Spits kwam aan de start met Venus. Marnick is zelf vrij onervaren op dit niveau, en hij was achteraf wel heel tevreden met zijn resultaat. Net geen barrage, door 1 fout op de insprong van de laatste dubbel.
Ook enkele echte kanshebbers lieten daar hun enige fout optekenen, waaronder Dries Goossens met Renette.

Er waren achteraf enkele snelle combinaties in de barrage, maar die gingen één voor één in de fout. Kaat Brosens en Principal Dream vd Delthoeve deden een prima ronde. Ze reden op voorzichtig, en legde zo de druk bij de concurrenten. Met die druk omgaan leek niet evident, want Kaat bleef lang enige foutloze. Als laatste kwam Marie Sebrechts binnen. Marie deed het een fractie sneller, goed voor de provinciale titel. De derde plaats ging naar snelste vierpunter Laurens Mathyssen met Kasper; die eveneens het lint omkregen van provinciaal kampioen in de stijl D midden. De provinciaal kampioenen bij de pony's zijn dus nu gekend in Antwerpen. Weldra weten we of we ook richting Genk moeten trekken voor het nationaal kampioenschap LRV op 30 september.


Volgende week staat het provinciaal kampioenschap LRV paarden op de agenda, dat doorgaat in Pulderbos. Onze neef Jeroen De Winter heeft een sterk seizoen achter de rug, en heeft wel enkele paarden geselecteerd gekregen.
Vooral zijn 6-jarige merrie Gretel is ééntje om in de gaten te houden in de klasse licht.
http://www.oypo.be/pixxer.asp?path=o62gfp54&user=tessdewerie

Bron foto: Tess Dewerie