21-09-2012

Nog 1 week voor het Wereldkampioenschap jonge paarden Zangersheide.

Via de link kan je een lijst vinden van de paarden die volgende week starten in het Wereldkampioenschap van de jonge paarden op het domein van Zangersheide. Ook de gekeurde hengsten die deelnemen in de Sires of The World vinden we zo terug. Meer info via www.zangersheide.com.

Volgende week zullen we heel wat pendelen richting Zangersheide in Lanaken, want het wordt best druk.
Voor Patrik is er het Belgisch Kampioenschap met Withney en de hengstenproef met Va-Vite, dat start op woensdag 26 september.
Jonas Vervoort neemt o.a. Veneto mee, zoon van Withney met Va-Vite. Naast Veneto kan Jonas tellen op de 5-jarige paarden Valetta DH Z (Va-Vite x Thunder) en Carabas DH (Caretino). Thomas De Wit is geselecteerd met Valence (Va-Vite x Toulon), eveneens bij de 5-jarige paarden.

Twee paarden die verkocht werden via de Feestveiling zijn eveneens in Lanaken; bij de 5-jarigen gaat onze aandacht ook uit naar Honduras Dwerse Hagen (zie foto; Balouco x Utrillo) en de goedgekeurde hengst Caspar (Verdi x Ramiro).
Beide paarden zijn verkocht in de Feestveiling 2011.
In diezelfde veiling werd ook Zafir (v. Oramé) geveild. Dit seizoen heeft Zafir al extra gepresteerd, o.a. Super League in Dublin. Deze dagen vertoeft Zafir met zijn ruiter Jérome Hurel in Barcelona. Op de openingsdag waren ze goed voor de 10e plaats in de 1.45m proef met een foutloze omloop!

Andere paarden die we als referentie mogen mee geven en volgende week in Zangersheide te zien zijn:
Darcon Scheefkasteel (Darco), Bugatti vd Dwerse Hagen (Balouco x Zandor), Cardiff Dwerse Hagen (Conquest x Eoghan du Mervaux).

Dit weekend is Patrik met Umosa en Lady Mc Beth actief in de Warre (Neeroeteren), voor een internationale twee-sterrenrubriek.
Met Umosa wil hij het rustig opbouwen. In de 1.20m proef ging het alvast vlot en foutloos. Later op de dag komt Lady Mc Beth in actie in de 1.40m proef.
http://www.hippobase.com/EventInfo/Entries/CompetitorHorse.aspx?EventID=891&TourGroupID=CH-M-YH&PublicHidden=ignore