24-09-2012

Net geen provinciale titel voor Jeroen De Winter; 2e met Gretel, 4e met Mozart.

Onze neef Jeroen heeft prima gepresteerd op het provinciaal kampioenschap in Pulderbos.
Geen titels, dat niet.. Met Gretel kwam hij in de reeks licht bijzonder dicht, en moest hij tevreden zijn met de 2e plaats. In de reeks midden was Mozart goed voor de 4e plaats. In de hoogste reeks, klasse Zwaar, was er in de 2e omloop één fout op het water met Daskia. Geen barrage voor Daskia, maar wel voor Jeroen met Rapsody.
Jeroen heeft het geprobeerd met Rapsody, maar ging in de fout. De provinciale titel LRV Antwerpen is dit jaar voor Paul Scheirs.

De nationale LRV kampioenschappen zijn dit jaar in Genk. We beginnen er deze week zondag 30 september aan met de pony's.
Het is een zware selectie geweest; maar we zijn er toch bij.
Vorig jaar was hij er enkel bij met zijn kleine Shetlander Paco. Dit jaar mag onze Thibeau Spits met 3 pony's; Sherlock (B beg), Wiske en Saartje ( B licht).
Ons nichtje Nathalie De Winter is er ook bij in Genk met Obelix (B beg) en Little Trippel (A).

Onze kinderen zijn ondertussen gewoon om met stress om te gaan. Ze zijn al goed getraind, dankzij hun vake Jos. Hij is wel een groot supporter, maar wat als het fout gaat..
Het was voor hem ook bijzonder confronterend als hij samen mee de video van Jeroen op LRV Leest heeft bekeken. Jeroen en Daskia kregen daar fout op hindernis 1.

Volgens hem is het geluid getruckeerd. Gisteren in Pulderbos heeft hij waarschijnlijk ook even gevloekt.
Laat ons hopen dat hij deze week in Zangersheide een rustige week mag hebben. Genieten van de sport. Als je start in een Wereldkampioenschap van de jonge paarden, weet je dat de kans groter is om niet op het podium te staan, dan wel. Ook in het Belgisch Kampioenschap is een fout zo snel gemaakt.

Meer info over het nakende Wereldkampioenschap Jonge Paarden en het Belgisch Kampioenschap seniors op www.zangersheide.com.
http://www.youtube.com/watch?v=smK1qIuwt_Q