01-10-2012

Withney wordt 9e op het Belgisch Kampioenschap.

Het was haar 5e deelname op het Belgisch Kampioenschap, maar eigenlijk haar beste keer ooit.
Het resultaat was al wel beter geweest, ook al vinden we een 9e plaats zeker OK.
De manier waarop Withney deze keer haar 4 omlopen afwerkte, vonden we meer dan OK. Eigenlijk nog pech, met die fout op hindernis 1 op donderdag in de 2 manche. De finalerondes waren eigenlijk nog zenuwslopender, met 2x een fout op de allerlaatste hindernis.. Dat was wel even een ontgoocheling, maar dat was snel doorgespoeld. Ze liep een knap kampioenschap en liet zien dat ze haar tweede jeugd aan het beleven is.

Onze echte jeugd heeft het ook goed gedaan. Carabas (Caretino) en Veneto (Va-Vite x Withney) deden het prima in de troosting met een 10e en 14e plaats.
Valetta kreeg in de finale bij de 5-jarigen een fout in de driesprong.
Honduras Dwerse Hagen (Balouco x Utrillo), is een beeldschone hengst met fijne bewegingen en een goede techniek op de sprong. Hij was iets te onervaren om de finale te halen van dit WK. Hij kon wel de jury overtuigen, waardoor Honduras goedgekeurd werd als dekhengst voor het studbook Zangersheide.
Hij was ons uithangbord voor de Feestveiling in 2011. Honduras werd toen aangekocht door Joe Clee, Jan De Vos, en ook Patrik bleef mede-eigenaar.
http://www.zangersheide.com/nl/Hengstenkeuring