03-11-2012

De ontbijttafel ten huize Spits op zaterdagochtend; fier op onze paarden en pony's!

Deze week was het herfstvakantie. Voor kinderen extra vrije tijd, voor de ruiters in Luik extra volk in de tribunes.
Patrik was op vrijdag alvast prima uit de startblokken gegaan op de mooie internationale concours in Luik.
In de openingsrubriek moest hij o.a. Belgisch kampioen Jérome Guéry laten voorgaan, maar was hij tevreden met de 5e plaats van Comptesse vd Withoeve. In de daarop volgende 1.40m rubriek moest Patrik de duimen leggen voor wereldkampioen Philippe Lejeune. Deze keer was het Lady Mc Beth die een mooie 3e plaats in de wacht sleepte.
Op de duur denk je dat er niets fout meer kan gaan. En vol vertrouwen ging Patrik de piste binnen voor de 1.50m rubriek. Een proef waar zowel Patrik met Withney, als Gregory Wathelet met Cadjanine aan de start kwam.
Voor Cadjanine nét geen barrage, door 1 tijdfout..
Ook Patrik en Withney hadden lang uitzicht op de barrage, maar die ene fout op de laatste hindernis.
Vanochtend aan de ontbijttafel was Patrik nog in de wolken van zijn 3 paarden.
En ik was evenzeer in de wolken over de prestaties van onze pony's deze week.
Topsport is mooi, maar het kan niet zonder de basis. We hebben het ooit neergeschreven, dat we geen dromen kunnen verkopen, maar ze wel kunnen delen.
Zelf kunnen we zien hoe gelukkig onze kinderen zijn als ze met hun pony's bezig zijn.
We hebben deze zomer voor 't eerst enkele ponykampen ingericht, en enkele kinderen zijn blijven "plakken".
Het is iets dat we samen doen, met enkele helpers, maar sindsdien zijn er ook wel wat lessen gegeven.
En deze week hebben we voor 't eerst een oefen-springwedstrijd gehouden voor de ruiters die het meeste vorderingen hebben gemaakt, en een dressuurwedstrijd voor allemaal. We hebben het talent in St-Katelijne-Waver al weten te ontdekken. Groter mogen en kunnen we niet worden, want het moet leuk blijven voor onze pony's.
Regelmatig rijden onze kinderen mee voor in de lessen, en samen in groep steken ze toch veel op van elkaar.
Onze zoon Thibeau Spits zit in een periode waar het allemaal lijkt te lukken. Tijdens de stijlspringwedstrijd in St-Lenaerts gaf hij al een goede indruk met Sunny en Sherlock. De rit van Sherlock was goed voor de overwinning. Op vrijdag 2 november trokken we naar de wedstrijd in Zoutleeuw, die bijzonder stijlvol was ingericht door de familie Prouvé. De nieuwe rijhal werd voor de eerste keer gebruikt om een wedstrijd in te richten. Het parcours was prima verzorgd, met heel wat bloemen en planten. Voor Sherlock en Sunny was de piste niet te kijkerig, en ze liepen mooi foutloos tot aan de finish. De rit van Sherlock werd opnieuw beloond met de overwinning in de reeks kleine maat. Ook in de reeks grote maat deed Thibeau het goed met een gedeelde 8e plaats.
's Avonds mocht Sherlock nog eens mee opdraven in onze eigen piste met andere kindjes, en hij wist ook daar 2x in de prijzen te vallen.
Het was een drukke week geweest, met de extra wedstrijdjes en lessen er bij, maar die glunderende kindergezichtjes maakten het de moeite waard.
Hopelijk kunnen we de rest van het weekend ook nog eens glunderen in Luik, met goede prestaties. Alle info via de link. Ook via Horse-live.com zou Luik via livestream te volgen zijn.
http://www.jumpingdeliege.be/fr/resultats