04-11-2012

Geen maat op Gregory Wathelet; 2 overwinningen op zaterdag; Lady 2e!

Dé man van Luik, dat is zeker Gregory Wathelet. Hij is al een bijzonder goede en snelle ruiter, maar voor zijn eigen publiek stond er op zaterdag helemaal geen maat meer op.
Via de link kan je een interview lezen, dat Gregory gegeven heeft na zijn 2 overwinningen op zaterdag. Uiteraard hoopt het Luikse publiek op een overwinning van Gregory met Cadjanine op zondag in de Grote Prijs, maar Gregory denkt dat Luik nog iets te vroeg komt, na haar rustperiode na de Spelen. We zullen het nochtans graag mee volgen, zondagnamiddag in Luik.
Op zaterdag kwam Gregory in de 1.45m vroeg binnen met Baloudana. Het was een jachtparcours, dus rechtstreeks op tijd. Gregory reed zo snel, hij gaf de concurrentie gewoon geen kans om zijn tijd te benaderen. Patrik moest tegen het einde van het parcours, en besloot verstandig om proberen te rijden voor de 2e plaats met Lady Mc Beth. Op dat moment was de beste tijd meer dan 5 seconden, na die van Gregory. Patrik slaagde in zijn opzet, en kon meer dan tevreden zijn met "slechts" 4 seconden achterstand op Gregory, maar een mooie 2e plaats!
In de FEI rankingsproef, een delicate 1.50m proef, rechtstreeks op tijd, bijna het zelfde scenario. Gregory Wathelet kwam deze keer als 3e ruiter in de ring, met de hengst Kronos. Weer zette hij een verschroeiend tempo neer, en alle balken bleven netjes in de lepel. De enige ruiter die nog in de buurt van deze tijd zou komen, was Trevor Coyle met Jubilée, de Grote Prijs-winnaar van Beervelde. Trevor moest hierbij wel 2 fouten incasseren, dus hij deed geen goede zaak voor het klassement.
Patrik had besloten om Withney een dag rust te geven, met het oog op de Grote Prijs op zondagnamiddag.
Hij wou Comptesse vd Withoeve de kans geven om ervaring op te doen op dit niveau. Op voorhand werd er al een weddenschap afgesloten. Als Comptesse er in zou slagen een tijd neer te zetten, die slechts 5 seconden langzamer zou zijn, dan Gregory, en als ze max 2 fouten zou nemen, zou ons vake Jos Ceulemans trakteren voor de eigenares Rozelien De Beck en Stijn, en voor ons, in de hoogste bol van het Atomium met een etentje. In het andere geval was het aan ons, samen met Rozelien. Patrik gaf zich toch niet zomaar gewonnen, want hij had een goed gevoel met Comptesse. Die 2 fouten, moesten we spijtig genoeg wel incasseren, maar niet meer dan dat. Maar dan die tijd. Patrik deed het eigenlijk heel snel, Comptesse deed goed mee. In de wending naar hindernis 10, nam Patrik toch de veilige optie, en daar zullen enkele seconden verloren zijn. Patrik finishte 8 seconden later dan Gregory, verdorie toch.. Maar absoluut een opsteker voor Comptesse en de familie De Beck. Ze doet goed mee, en dat etentje in het Atomium, dat nemen we er dan graag bij.
Op zondag gaan we het houden zonder weddenschappen, wordt het allemaal iets ernstiger. Toch gaan we er proberen gewoon van te genieten. Withney lijkt in vorm, ook al is een fout snel gemaakt.
We duimen uiteraard, samen met het Luikse publiek, mee voor Gregory en Cadjanine. Wordt vervolgd..
http://www.studforlife.com/news_detail.php?id=2468