05-11-2012

Withney is als goede wijn, ze wordt nog beter met de jaren!

De jumping van Luik zit er op. De winnaars zijn gekend, en dan wordt het duidelijk dat er op goede prestaties geen leeftijd staat.
John Withaker won de Grote Prijs, voor de Française Ann-Sofie Godart, al jaren de vriendin van Rik Hemeryck.
Eerste Belg werd Philippe Lejeune met Carlino op de derde plaats. Slechts 9 in de barrage, en wat hadden we daar met Withney graag bij geweest. Als we echt eerlijk tegen ons zelf zijn, had ze het ook verdiend. Ze heeft 2x gesprongen in Luik. Op vrijdag dan echt een pechfout op de laatste hindernis. Gisteren was er een fout op het middelste element van de driesprong.
Na de driesprong was er nog maar 1 hindernis te springen. Enkele ruiters die al 4 strafpunten hadden in de omloop, kozen een binnenweg om mee geklasseerd te kunnen zijn als snelle vierpunter. Patrik was na de fout even zijn kluts kwijt, en koos niet voor die snelle optie. Zo komt er een einde aan een fantastische reeks klassementen in Grote Prijzen, sinds die van in Vichy in juli. Maar door de manier waarop ze dit weekend ook weeral sprong, overheerst de tevredenheid, en zeker niet de ontgoocheling van die ene fout. Lady Mc Beth heeft ook een topweekend achter de rug, en wist zich 3x te plaatsen op evenveel starts. Na de derde plaats op vrijdag, de 2e op zaterdag, opnieuw een mooie 5e plaats op zondag.
Onze paarden hebben er zin in, maar mogen nu toch enkele weken wachten om opnieuw de baan in te moeten. De volgende grote concours waar we naar uitkijken, is uiteraard die van Mechelen, eind december. We maken nog graag een tussenstop in Wieze, het weekend van 15 november met o.a. Umosa en Uletta.

We blijven verder werken met de andere paarden, en ook de wedstrijden van de pony's komen er aan. Dat dikwijls de appel niet ver van de boom valt, werd vorige week nog eens duidelijk. Op stal hadden we een paard, dat te weinig werklust had, en waar haver niet meteen de oplossing bood. Een wijs man had ons gezegd dat we het eens moesten proberen met plant-erwten, een natuurlijk product waarvan ze toch meer pit zouden krijgen. Thibeau had deze conversatie gehoord. Hij moest op vrijdag op wedstrijd met Sunny. Soms zou Sunny ook een tikkeltje heviger mogen staan, om het Thibeau gemakkelijk te maken. Die avond zou Thibeau de pony's helpen voederen. Toen ik binnen kwam, was hij al ijverig aan het werken. Hij had al een bokaal worteltjes en erwtjes netjes gescheiden.. De erwtjes ging hij op het eten kappen van Sunny.. Plantrekkers!
We hebben het Sunny maar niet aangedaan, en ook zonder erwten was het op vrijdag een prima rit.
Nu zondag mag Thibeau het nog eens proberen, in de rijhal van de Moervelden in Broechem, met hun jaarlijkse oefenwedstrijd voor de pony's. Eerst moet hij 's ochtends wel de mis gaan dienen, als catechist voor de plechtige communie. Ook dat heeft zijn papa Patrik Spits hem voorgedaan. Zijn laatste optreden als misdienaar, moet geweest zijn, als zijn kameraad Rudy de micro pakte bij het einde van de mis, toen de mensen naar buiten gingen. Ze waren in de veronderstelling dat de micro af stond, toen Rudy zong "I want to break free"!.
Toen alle mensen, inclusief meneer pastoor omkeken, wisten ze meteen hoe laat het was..
De carrière van Thibeau als misdienaar zal hopelijk een jaar duren, tot hij zijn plechtige communie gedaan heeft.
http://www.jumpingdeliege.be/fr/resultats