17-11-2012

Patrik en Umosa winnen hun 2e internationale rubriek; na Genk ook in Wieze.

Zaterdag in Wieze, dag 3 van een mooie concours. Er waren al mooie omlopen geweest, maar net dat tikkeltje pech. Vrijdagavond in de kwalificatie voor de Grote Prijs deed Comptesse bijzonder goed mee, om een snelle tijd neer te zetten. De fout op de voorlaatste hindernis was er teveel aan, om als snelle vierpunter gekwalificeerd te zijn voor de GP. Op zaterdag mocht Umosa de 1.35m proef springen. In Genk won ze dit jaar haar eerste internationale rubriek, samen met Patrik. Hij heeft de Andiamo-dochter nog niet lang onder het zadel, maar vandaag kwam in Wieze de bevestiging dat ze toch een combinatie aan het vormen zijn. Opnieuw winst voor Umosa, prima zo.
In de FEI rankingsproef moest het eigenlijk gebeuren, deze keer met Uletta (v. Cento Lano). Uletta sprong prima, maar die ene fout op de voorlaatste hindernis.. Het zou net niet betekenen voor de kwalificatie voor de Grote Prijs.
Patrik had zijn kans graag gewaagd met Comptesse vd Withoeve, maar dat zal voor een andere keer zijn..
Later op de avond, kwam de jeugd nog in actie in Wieze, in het teken van de Gouden Laars. Onze neef Jeroen De Winter startte daar met onze hengst Va-Vite in de 1.40m proef. Met 4 gingen ze door naar de barrage. Daar was er één fout, maar een verdienstelijke 2e plaats. De winst van de proef was daar voor Antoine Deprez, die daarmee tweede zou worden in het eindklassement. Winnaar van de 1.40m Regelmatigheidscriterium in de Gouden Laars, werd Youri Braems.
http://www.hippo-assistance.be/agenda.php