19-11-2012

In tijden van crisis; ruilhandel. Bod van 15 kamelen voor 1 paard..

Het voorbije weekend was niet top, maar gaven de paarden wel een bevestiging. Voor Comptesse en Umosa is er heel wat interesse vanuit het buitenland, ook al is handel niet topprioriteit. We blijven genieten van hun sportieve inzet.

Aan de toog wordt heel wat handel gedaan. Meestal gebeurt dit in euro's, maar in tijden van crisis wordt er blijkbaar terug aan ruilhandel gedacht. Door de politieke situatie in Iran, is hun munt niet veel meer waard. Daarom werd er aan kamelen gedacht, in ruil voor een paard.

Voorlopig laten we noch Comptesse, noch Umosa vertrekken in ruil voor kamelen. Voor Comptesse zou het zeker geen oplossing zijn. De familie De Beck is gekend voor de paardenmelkerij in Leest, maar kamelen-melk zal toch net iets moeilijker zijn in productie of handel.

Ik zou denken dat er in Abu Dhabi heel wat kamelen te vinden zijn. Volgend weekend springt daar de wereldtop in de finale van de Global Champions Tour, dus ook heel veel toppaarden aan de start.

Ook al is er geen echte Feestveiling in januari 2013, er is wel één paard aanwezig in Abu Dhabi, ex-Feestveiling 2011.
Onze Feestveiling-ambassadeur Zafir wordt ginds gereden door Jérome Hurel.

Als we er in slagen om een driesterrenconcours te mogen organiseren, heeft Jérome zijn deelname aan onze concours met Pasen in 2013 toegezegd, en kunnen we Zafir op een gepaste manier huldigen.
Wordt vervolgd..

Voor Patrik is er volgende week geen concours. Hij blijft bij ons op stal, waar heel wat paarden een thuis-match mogen mee maken. LRV Leest organiseert een gewestelijke LRV indoor bij ons in de piste.

Onze ponyruiters trekken richting Lille, voor een eerste provinciale selectie-indoor voor de reeksen B licht, C midden en D midden.
Onze nichtjes Julie Ceuterick, Nathalie De Winter en zonen Marnick en Thibeau Spits lijken er klaar voor!

Gisteren hadden we onze eerste gewestelijke indoor.
Er werden heel wat bekers gewonnen. Er is ook heel wat gefilmd geweest. In totaal hadden we 13 (Spitskes) +5 (Nathalie De Winter) + 8 (Mieke en Julie Ceuterick) pony's mee. Genoeg materiaal om ook een heel boeiende reeks "bloopers" mee te maken.

Er ging dan ook heel wat mis. Het dapperste optreden, dat toch eindigde met een val, was dat van Lauranne Spits met Pluisje.
Wel 5 hindernissen sprong ze zonder stijgbeugels, en Pluisje ging sneller en sneller. Iedereen riep dat ze eigenlijk moest stoppen. Ze bleef toch door rijden, en ze viel er af in de bocht, net voor de laatste hindernis. Achteraf vroeg ik waarom ze toch niet gestopt was van zichzelf. "Mama, dat was hier voor echt, dan mag je toch niet stoppen!". Ze had ook niet door, dat ze eigenlijk buiten wedstrijd reed, omdat de normale hoogte voor B beginnelingen (70cm) op dit moment nog te hoog gegrepen was.

Toen ze tevergeefs wachtte op een beker bij de prijsuitreiking voor het stijlspringen, keek ze wat beteuterd.
Als we daar achteraf op terug kwamen, wist ons Wendy nog dat onze neef Jeroen De Winter blijkbaar hetzelfde gedacht had toen.

Jeroen nam toen zelf de beslissing om daarna wel op zijn hoogte te rijden, toch wel direct 20cm hoger. Ook Lauranne vroeg achteraf om de volgende keer met Tino alvast 60cm ipv 50 cm te mogen springen.
Als dat allemaal maar goed afloopt..
http://www.globalchampionstour.be/events/2012/abu-dhabi/riders-and-horses/