25-11-2012

Patrik koopt zich zelf een verjaardagskado, helft van Comptesse !

Geen kamelen voor Comptesse. Er werd vorige week nog gelachen met een mogelijke ruilhandel, ondertussen is er een ander scenario bedacht.
Tussen de kamelen presteerde "tante Myrtille Paulois" weer prima met een 5e plaats tijdens de super gedoteerde finale van de Global Champions Tour. Ruiter van dienst in Abu Dhabi met Myrtille Paulois was Roger Yves Bost.
Niet de meest stijlvolle, maar wel een effectieve ruiter.

Comptesse is een nakomeling van Sheyenne de Baugy uit de halfzus van Myrtille Paulois. Het palmares van Myrtille Paulois is veel te hoog gegrepen, maar als we Comptesse bezig zien, zijn er toch enkele gelijkenissen. Een dappere tante, waar er compromissen mee moeten gesloten worden.

Tot in de maand mei van dit jaar, was Rozelien De Beck diegene die Comptesse steeds prima aan de start bracht op concours. Ze wonnen met hun team de LRV team-competitie bij ons op de Groentenjumping, mede dankzij Comptesse.
Kort daarna goed nieuws, Rozelien was zwanger. Een interim ruiter voor Comptesse werd gezocht en gevonden met Patrik.
Comptesse evolueerde prima naar 1.50m niveau, heeft vermogen, kan snel zijn, denkt mee in de piste.
Zo eentje heeft Patrik graag.
Rozelien kon er gelukkig ook van genieten om Comptesse aan het werk te zien, samen met Patrik.
Vorige week is Patrik weeral een jaartje ouder geworden. Hij heeft zichzelf een kado gekocht, door de helft van Comptesse aan te kopen.
We hebben veel vertrouwen in een samenwerking met de familie De Beck, en we zullen wel zien hoe Comptesse verder zal evolueren.

Soms moet je gewoon vertrouwen hebben, en blij zijn met goede resultaten. Vorig jaar kocht Laure hier een paard om haar mee te amuseren. Ze nam les bij Jérome Hurel. Op dat moment had Jérome iets te weinig paarden, en wou hij het zelf wel eens proberen met Zafir. Het gaat allemaal snel, maar de 8-jarige Zafir mag echt wel een ambassadeur genoemd worden voor onze Feestveiling. Via de link kan je de parcoursen zien van het voorbije weekend in Abu Dhabi.
Ook wij zijn bijzonder tevreden met de progressie die Zafir blijft maken.
http://www.globalchampionstour.com/profiles/horses/6391/zafir/gallery/