25-11-2012

Er is maar 1 plaats die telt, en dat is de eerste... M indoor Lille met terechte winnaars.

We moeten er even van bekomen, de M indoor in Lille.
De eerste selectie-indoor waar de kaarten meteen geschud zijn.
Soms grote ontgoocheling, heel dikwijls tevredenheid.
En telkens maar 1 die de eerste kan zijn.
In de voormiddag waren het de stijlproeven.
De reeks B licht werd daar gewonnen door Bente De Hauwer.
Ons nichtje Julie Ceuterick kwam dichtbij met een tweede plaats van Kadeeke. Ook onze zoon Thibeau Spits mocht tevreden zijn met de 4e plaats voor Saartje.
In de reeks D midden werd de rit van Marie Sebrechts en Optimus Kodiak als de meest stijlvolle beoordeeld.

In de namiddag gaat het op tijd, met barrages achteraf. Er waren best selectieve omlopen gebouwd. De ruiters moesten toch durven rijden, en weten waar ze mee bezig waren. Eén lijn mislukte volledig voor onze zoon Marnick Spits en Venus. Toch heeft hij de schade nog kunnen beperken, en zich kunnen herpakken. Hij hoopt nog op de herkansing de volgende M indoor, om er alsnog bij te zijn op de provinciale indoor. Venus sprong echt wel prima, een pony waar hij nog veel mee kan leren.
In de reeks D midden waren er 7 barrage-kandidaten van de 48 deelnemers. Daar werd Cisse Sebrechts de winnaar met Idun.
Eerder op de dag werd zijn neef Max Sebrechts met Billie winnaar in de reeks B licht. Onze zoon Thibeau Spits ondernam nochtans een dappere poging met Saartje. Hij had misschien wel die tijd van Max kunnen evenaren, omdat hij een binnendoor had gevonden naar de laatste hindernis toe.
Misschien schrok Saartje van het lawaai, of had ze het even niet begrepen, maar ze ging naast die laatste hindernis.. Als trage vierpunter besloot Thibeau dan nog op de 12e plaats. Geen drama voor hem. Als alles volgens plan verloopt tijdens de volgende M indoor, kan hij nog een provinciale selectie afdwingen. Maar dan misschien voor zekerheid kiezen? Want het is toch niet enkel die eerste plaats die telt. Ook al is winnen blijkbaar iets heel bijzonder.

De volgende afspraak met de pony's is terug een gewestelijke wedstrijd. Nu zondag 2 december is LRV Kontich organisator van dienst.