31-12-2012

Withney terug van heel lang weg geweest; knappe prestaties in Mechelen!

Jumping Mechelen zit er op. De organisatie van Mechelen mag terugkijken op een bijzonder geslaagde editie, het was genieten.

We hebben niet enkel van de sfeer en topsport genoten, we hebben vooral genoten om onze eigen Withney bezig te zien.
Dat ze op 2- en 3-sterren-niveau sterk presteerde, was de laatste maanden duidelijk. Het echt hoge niveau, zoals in Mechelen met de 5-sterren, is toch nog iets anders. Het was exact 2 jaar geleden, dat ze in Mechelen naar huis is gebracht, omdat haar gezondheid niet in orde was. Na heel wat medische problemen, waaronder een peesblessure, hadden we ook nooit durven hopen dat ze haar terug tot op niveau zou vechten.

In de Grote Prijs kreeg ze één fout. In de Wereldbeker had Patrik de pech dat hij redelijk vroeg de piste in moest. Hij voelde een super springende Withney onder zich. Achteraf gezien zou hij de driesprong anders ingereden hebben, en misschien de fout daar vermeden kunnen hebben.
In ieder geval gaf het ons veel voldoening. Met 2 fouten zo'n zware omloop rond komen, is zeker geen schande.

Op Wereldbekerniveau gaat het om de punten en de euro's. Onze landgenoot François Mathy Junior heeft daarbij een gouden zaak gedaan. Een Landrover had hij op zaterdag al gewonnen bij de Masters. In de Wereldbeker was de auto en de overwinning voor de Duitse ruiter Henrik Von Eckermann. Hij finishte in de barrage een fractie sneller dan François Mathy Jr (D'Atlantique Royal). Een fantastisch springende Valentina van 't Heike, kreeg samen met Jos Lansink een fout in de barrage, en besloten op de 7e plaats. De strafste stunt was eigenlijk Christian Ahlmann met Taloubet Z. Hij kreeg al een vroege fout, op hindernis 2. Daarna reed hij de Werelbekerproef alsof het een proef rechtstreeks op tijd was. Hij slaagde er ook in de snelste vierpunter te zijn, op de 9e plaats. Op zo'n momenten zijn we zeker bewust. Dat zijn de allerstrafste mannen op dit niveau. Met Withney gaan we in 2013 proberen verder te gaan, zoals we nu bezig waren. Niet te hoog mikken, maar proberen nog heeeeel veel wedstrijden plezier mee te hebben.

Jumping Mechelen draait niet alleen over de Wereldbeker. Er zijn ook tal van fijne nevenproeven.
Eén van deze proeven werd gewonnen door onze neef Jorgen De Winter. Hij won op zondagochtend de 1.10m proef Children met zijn paard Tommy.

Op zaterdagavond sprongen de jonge hengsten in Mechelen. Onze 4-jarige hengst Donckervoort (Withaker x Carlino) maakte een goede beurt, met een dubbel foutloze omloop en de derde plaats. Onze neef Jeroen De Winter deed een prima rit met Vondel DH Z (Va-Vite x Darco), eveneens dubbel foutloos. Zijn tijd was goed voor de 5e plaats. Op een ex eaquo derde plaats bij de 5-jarigen zagen we Can Remember (Diamant de Semilly, ex- Feestveiling 2011) onder het zadel van Vincent Lambrecht.

In de finale proef 1.25m voor de LRV-ruiters en de nationale ruiters, sprong Wrangler vd Withoeve samen met Nico Vanderplaetsen naar een 2e plaats.

Er zijn heel wat topprestaties geleverd, teveel om op te noemen. Je kan alvast iets terugvinden via de link. Uiteraard zullen alle media en paardentijdschriften er nog uitvoerig op terugblikken.

Deze keer hebben we geen Feestveiling te organiseren, en kunnen we rustig nagenieten van Jumping Mechelen. We hebben enkele prachtige foto's gekregen van Tess Dewerie, waarvoor onze dank.

Onze dank en alle respect voor de organisatie van Jumping Mechelen. Binnen exact 3 maanden is er bij ons de eerste internationale CSI*** St-Katelijne-Waver, in combinatie met de Feestveiling. Eerder een bescheiden organisatie, in vergelijking tot Mechelen, maar toch. Voor ons een bijzondere uitdaging, een grote inspanning, die we graag doen voor de sport.

We wensen iedereen heel veel succes en een goede gezondheid in 2013!
http://results.scgvisual.com/2012/mechelen/index1.html