25-01-2008

Channel terug uit Tsjechië!

Wie is Channel? Voor de trouwe site-lezers gaat er misschien iets sneller een lichtje branden als ik de tip geef "De wereld is klein"...
Toen we vorig jaar van de jumping in het Spaanse San Sebastian naar huis reden, hebben we een korte ontmoeting gehad aan de péage met een jongen die via via een paard had gekocht dat van ons kwam. Het was zo toevallig en leuk, dat we daarvan een nieuwsbericht hadden gemaakt. Je kan het in het nieuwsarchief van 2007 terugvinden op 9 juli 2007.
Ik zou denken dat het verhaal daarbij zou stoppen. Dat zou het ook gedaan hebben, als er nu geen examens zouden geweest zijn.
Een goede kameraad van ons, Jef Goossens, komt al jaren bij ons op stal. Hij leest ook regelmatig de site, en hij zit nu in zijn examens. Omdat hij toch niet altijd ijverig moet bezig zijn met zijn studies, was hij wat aan het rommelen in zijn oude foto's.
Hij vond er een foto van Wasetto met haar veulen. Het was een foto van 4,5 jaar geleden.
Jef herinnerde zich dat die jongen van de péage de huidige eigenaar was van Wasetto. Zo goed als Jef wel is, wou hij die jongen die foto wel bezorgen. Via internet is tegenwoordig toch ook alles zo snel en makkelijk.
Even zoeken op google, en Jef kwam terecht op een Forum in Frankrijk. Een forum voor paardenliefhebbers, waar een oproep gelanceerd werd om het veulen terug te vinden van Wasetto.
Nu blijkt dus dat die jongen van aan de péage zo enorm tevreden is van Wasetto. Ze loopt met succes proeven van 1.35m, en ze springt ongelooflijk volgens het boekje.
Via via wist die jongen dat Wasetto 1 veulen gehad heeft, en dat het een zoon of dochter van Cento was.
Toen Jef dat bericht las, kon hij direct antwoorden. Die jongen heeft ondertussen een naam; Thibaud.
De vader van het veulen in kwestie heeft ook een naam: Cento Lano.
Dat wist Jef meteen, want hij had trouwens toevallig nog de foto van Wasetto met dat veulen. Het was Jef die destijds wat met Wasetto kwam rijden.
En toen vroeg Jef me dus waar dat veulen zou gebleven zijn.

Jef stelde me de vraag nu 2 weken geleden. Toeval wou dat ze juist een maand daarvoor vertrokken was naar Tsjechië.
Onze Channel. We vonden het allemaal wel een tof paardje, maar ze was nog niet zadelmak, en op dat moment konden we verkopen.
Ik heb van Jef enkele foto's van Wasetto te zien gekregen, en toen hadden we wel spijt dat we Channel toch niet wat langer hadden gehouden.
We hebben de klant in Tsjechië terug opgebeld. Hij is een handelaar, maar toevallig stond ze er nog!
We hebben kunnen onderhandelen dat ze nu terug is.
Zo kan die brave jongen van aan de péage binnenkort toch eens komen kijken naar de dochter van Wasetto.
Misschien vertrekt ze naar Frankrijk. Misschien ook niet. Zolang Thibaud niet geweest is, laten we ze aan niemand anders zien. Als ze toch niet naar Frankrijk gaat, dan is de kans groot dat als je dit jaar Wim, Bram of Patrik op een schattig schimmeltje ziet rijden met veel kwaliteit, dat dat schimmeltje Channel DH Z heet.
Voor mij is ze terug bijzonder welkom bij ons op stal!

Bron foto: Thibaud