02-02-2008

Sterke prestaties tijdens hengstencompetitie voor een massa volk!

Na de meer dan geslaagde 1e manche van de hengstencompetie in Mechelen, zweeft ons vake precies op een roze wolk.
Hij vindt die hengstencompetitie een fantastisch initiatief, en hij wil maar graag sterk presteren.
Hij leest zelf nooit op de site, en laat ons er helemaal vrij in. Vorige week zondag vroeg hij toch om reclame te maken voor de hengstencompetie. Hij had al naar enkele van zijn vrienden gebeld tijdens het voorbije weekend, en ze wisten niet dat er iets te doen was...
Waarschijnlijk toeval dat die het juist niet wisten, maar vandaag was duidelijk dat heel veel mensen het wel wisten!
Een massa volk kon genieten van de dekhengsten die het beste van zich gaven.
Wij hadden onze 4 hengsten bij in de reeks van de 6-jarige paarden.
Bij de proef van de 5-jarige paarden was Dirk Demeersman de snelste met Diabeau.
Ik hoopte stiekem op een copy van de uitslag in Moorsele, waar ook Diabeau de reeks van de 5-jarigen won, en onze Cyber de reeks van de 6-jarigen won.
Maar zover waren we nog niet. Bij de 6-jarigen wisten er 14 dekhengsten van de 24 starters de basisomloop foutloos af te leggen. Bij die 14 waren onze 4 hengsten.
Er waren er heel wat die in de barrage bijzonder voorzichtig reden, om hun hengst toch zo goed mogelijk voor te stellen.
Maar wij mochten toch voor de sport gaan, en voluit gas geven! Met Va-Vite liep dat even mis, maar we konden nog 3 ijzers in het vuur leggen! En hoe..
Opium de Salbri zette al dadelijk een scherpe tijd neer. Patrik deed met zijn "Sieberke" nog sneller, en reed zichzelf op dat moment op plaats 1 en 2.
Onze stalruiter Wim Vinckx heeft aan Catalano een heel competitief paard! Catalano is snel, voorzichtig en wil ervoor gaan. Hij ging nog onder de tijd van Cyber! Dieter Laheyne piloteerde Airport netjes tussen Cyber en Opium, waardoor deze prestaties er alleen maar voor zorgen dat ons vake nog een tijd op die roze wolk mag blijven!
Plaatsen 1, 2 en 4 bezet door onze hengsten....
We hebben met de eigenaars van Opium deze week ook een afspraak gemaakt, dat hij langer bij ons op stal zal blijven. Het was tot nu toe een kennismakingsperiode, maar die heeft hij met glans doorstaan.

Bij de proef van de 7-jarige hengsten kwamen er 4 foutloos door het basisparcours. Winst was voor Nick Vrins met Chicago Z, net voor Niels Bruynseels met Boris van de Heffinck.

Verder was het een fijne organisatie, met een pluim naar de organisators en initiatiefnemers van de hengstencompetitie.
Caroline Wauters draagt zorg voor het secretariaatswerk, en ze doet dat met heel veel klasse en stijl. Ik noem ze al jaren de "leading lady" van de paardensport. We kregen van Caroline vandaag ook fantastisch nieuws. Caroline was al enkele jaren single, maar sinds vorige maand is ze met niemand anders dan de topruiter Daniël Deusser (stalruiter van Jan Tops). Vorige week hebben ze tijdens jumping Amsterdam voor het eerst openlijk als koppel op stap geweest. Fantastisch nieuws, en veel succes!
http://www.hengstencompetitie.be